close search results icon

Ετοιμάζει ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ- Επίσημα "σκοτάδι" ακόμη για την Πέλλα

"Φέτος δεν έχει διακοπές", λέει ο Ανδρουλάκης στα στελέχη του. 

Tο ολοένα και πιο ορατό ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο κρατά σε θερινή εγρήγορση το ΠΑΣΟΚ και επιταχύνει τις διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Τον τόνο για ένα καλοκαίρι μακριά από την ξενοιασιά και τη ραστώνη της παραλίας έδωσε εξάλλου, απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, διαμηνύοντας με νόημα ότι «φέτος δεν προβλέπονται διακοπές».

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά την εκπλήρωση όλων σχεδόν των οργανωτικών βημάτων που είχαν τεθεί ως προτεραιότητες του πρώτου εξαμήνου της νέας ηγεσίας (αυτοοργάνωση, εκλογή νομαρχιακών, ψηφοφορία για το όνομα, συνέδριο και εκλογή Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου), στη Χαριλάου Τρικούπη προχωρούν στην επόμενη φάση του σχεδίου τους, στο φόντο του εγχειρήματος για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό. Για να επιτευχθεί ο εν λόγω στόχος, σύμφωνα με αρμόδιες κομματικές πηγές, πέρα από ένα πλήρες, τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, απαιτούνται επίσης ανταγωνιστικές και μαχητικές υποψηφιότητες που θα δώσουν τον σκληρό -συλλογικό και προσωπικό- αγώνα του σταυρού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Θέτοντας πριν από μερικούς μήνες τις προϋποθέσεις επιλογής των υποψήφιων βουλευτών, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, Βαγγέλης Αργύρης, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Ευθύνη μας είναι τα ψηφοδέλτια να περιλαμβάνουν τους καλύτερους μέσα από όρους επιλογής όπως η διεύρυνση των επιλογών με κριτήρια μορφωτικά, ηλικιακά, γεωγραφικά, κοινωνικά. Η αναζήτηση υποψηφιοτήτων και εκτός των μελών και φίλων του κόμματος, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα αντιπροσώπευσης σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Τρίτον, κατά 50% τουλάχιστον ανανέωση των προσώπων των προηγούμενων ψηφοδελτίων και η κατά 30% τουλάχιστον συμμετοχή των νέων κάτω των 40 ετών και, τέλος, η εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων και μεθοδολογίας για να διασφαλιστεί η ευρύτητα, η διαφάνεια και η αξιοκρατία των επιλογών».

Η Επιτροπή, στην οποία μετέχουν οι Μάρα Κουκουδάκη, Μανώλης Οθωνας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Πωλίνα Λάμψα, Νίκος Τσούκαλης, Αγγελος Καραχάλιος, Γεωργία Καζά και Νίκος Σαλαγιάννης, έχει ήδη φέρει εις πέρας το αρχικό στάδιο της προεπιλογής, δημιουργώντας ένα μητρώο με τους υποψηφίους των εκλογών του 2019 που ενδιαφέρονται να βάλουν εκ νέου υποψηφιότητα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέα συνεδρίαση, προκειμένου να γίνει περαιτέρω επεξεργασία των διαθεσιμοτήτων, να σκαναριστούν οι νομοί που κλείνουν ψηφοδέλτια και εκείνοι όπου παρατηρούνται ελλείψεις και απροθυμίες και με ορίζοντα τον Ιούλιο, αφού έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, η τελική πρόταση να παραδοθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο σημερινό της φύλλο, η «Εφ.Συν.» επιχειρεί μια αναλυτική καταγραφή προσώπων και ονομάτων ανά περιοχή και εκλογική περιφέρεια που, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται μέχρι στιγμής να επιθυμούν ή να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους στις λίστες του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, από τον σχετικό πίνακα, η Πέλλα απουσιάζει. Όπως και να 'χει, οι Πάνος Ζαρογουλίδης, Νίκος Παπανικολάου, Αντώνης Ξυλουργίδης, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Κική Παπαδάκη, φαντάζουν ως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα, που έχουν το "πρόκριμα" για να βρεθούν σε εκλογική λίστα. 

pasok.jpg

Εβαλε βηματοδότη ο Γ. Παπανδρέου

Σε επιτυχημένη τοποθέτηση βηματοδότη, έπειτα από σύσταση των γιατρών που τον παρακολουθούν, προέβη χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο νοσοκομείο όπου και υπεβλήθη στην επέμβαση. Αναλυτικά, από το γραφείο του εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, εισήλθε σήμερα (Πέμπτη) με προγραμματισμένο ραντεβού στην Ευρωκλινική, καθώς οι ιατροί, ύστερα από εξετάσεις, είχαν κρίνει ότι χρειάζεται να τοποθετηθεί βηματοδότης, ο οποίος και τοποθετήθηκε επιτυχώς».

Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

*με πληροφορίες από την efsyn.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ