close search results icon

Ευρωεκλογές: Προπύργιο της ΝΔ η Πέλλα...κάστρο οι Σέρρες

Ευρωεκλογές: Προπύργιο της ΝΔ η Πέλλα...κάστρο οι Σέρρες

Η Νέα Δημοκρατία ήταν η απόλυτη κυρίαρχη στις ευρωεκλογές της Κυριακής (πλην των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης οπου εμφανίστηκε το κόμμα των Μουσουλμάνων και της Κρήτη όπου επικράτησε το ΠαΣοΚ).

Ο Νομός Πέλλας ήταν ένα από τα προπύργια της Νέας Δημοκρατίας στην Κεντρική Μακεδονία καθώς το κυβερνών κόμμα είχε ποσοστό που αγγίζει το Πανελλήνιο ποσοστό,  μάλιστα ήταν αμέσως μετά τον Νομό Σερρών ( ο οποίος είναι το παραδοσιακό καστρο της ΝΔ ως γενέτειρας του Κώστα Καραμανλή) ενώ λίγο υψηλότερα ήταν το Κιλκίς από το οποίο προέρχεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς. 

screenshot-20240610-202151-chrome.jpg
screenshot-20240610-202205-chrome.jpg

Μάλιστα ο Νόμος Πέλλας είχε υψηλότερα ποσοστό τόσο από την Θεσσαλονίκη, όπου η Νέα Δημοκρατία είχε μεγάλη πτώση όσο και από τους Νόμους Ημαθίας,  Πιερίας,  Χαλκιδικής και Φλώρινας. 

Η Πέλλα και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έδειξε την ξεκάθαρη προτίμηση της προς την Νέα Δημοκρατία ενώ επιβράβευσε το έργο της κυβέρνησης. Άλλωστε στην προεκλογική αυτή εκστρατεία τόσο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης όσο και οι βουλευτές Πέλλας της Ν.Δ έδωσαν αγώνα για τα υψηλά ποσοστά του κόμματος , την ίδια στιγμή που ο Σύριζα,  ο οποίος έχει βουλευτή στην Πέλλα,  τερμάτισε στην 4η θέση αρκετά πίσω από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ