close search results icon

Φασούλα: «Θέλω να πάμε στο Ευρωμπάσκετ με… γυαλισμένο μάτι»

Η ώρα του πρώτου τζάμπολ για το Ευρωμπάσκετ γυναικών πλησιάζει.

Η ώρα του πρώτου τζάμπολ για το Ευρωμπάσκετ γυναικών πλησιάζει και η Μαριέλλα Φασούλα μιλάει για τους στόχους της Εθνικής μας.

Έτοιμη να δώσει τις μάχες της με στόχο το καλύτερο δυνατό είναι η Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ (15-25 Ιουνίου), όπως τόνισε η Μαριέλλα Φασούλα στο EOK Web Radio. Η βασική σέντερ του ελληνικού συγκροτήματος μίλησε:

Για το πολύ καλό κλίμα στην Εθνική Γυναικών: «Νομίζω ότι το κλίμα σε μια ομάδα είναι το παν. Ο στόχος μιας ομάδας όσον αφορά το κλίμα είναι να το βγάζει και στο γήπεδο. Όταν το πετύχεις αυτό έρχονται και οι επιτυχίες και οι νίκες και οι καλές στιγμές. Όταν φτιάχνεις τέτοιο κλίμα θέλεις να παίζεις καλά για το συμπαίκτη σου, να έχετε επιτυχίες μαζί, επειδή αλληλοστηρίζεστε. Εγώ σε ομάδες που έχω παίξει και το κλίμα δεν ήταν καλό, έχει φανεί και στ’ αποτελέσματα και στην αγωνιστική εικόνα. Καμία ομάδα με κακό κλίμα δεν έχει φτάσει ψηλά».

Για το ότι είναι υποψήφια για τα ατομικά βραβεία του Ευρωμπάσκετ απ’ τη FIBA: «Αυτή η ομάδα είναι τοπ για ‘μένα, την αγαπώ και παίζω γι’ αυτήν πιο σκληρά από κάθε άλλη ομάδα στην οποία έχω παίξει. Είναι η εθνική ομάδα, είναι η χώρα σου. Αυτά έρχονται μέσω της ομάδας και πάλι, θέλω να πάω εκεί και να παίξουμε όλοι μαζί καλά, όπως έχουμε κάνει στα «παράθυρα» και σε άλλες καταστάσεις. Με ενδιαφέρει το να νικήσουμε παραπάνω απ’ όλα τα άλλα, δε με επηρεάζει τίποτα άλλο. Θέλω να πάω εκεί, να παίξω στο καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και όλο αυτό βγαίνει απ’ τις συμπαίκτριές μου. Όταν παίζουμε καλά μαζί ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη».

Για τους στόχους της στο Ευρωμπάσκετ 2023: «Θέλω να πάμε εκεί, να μάς “γυαλίσει” το μάτι, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και να φύγουμε από εκεί ξέροντας ότι τα δώσαμε όλα, όχι να φύγουμε με τύψεις ή σκέψεις ότι δεν τα δώσαμε όλα. Έχουμε κάνει συζητήσεις, είμαστε πανέτοιμες. Είναι το Ευρωμπάσκετ, παίζεις εναντίον στις καλύτερες ομάδες και τις καλύτερες παίκτριες, είναι τρομερή διοργάνωση, πολύ ανταγωνιστική. Ξέρω ότι δεν πάει κανείς εκεί με άγχος, πάμε όλοι με “πείνα” να κερδίσουμε, να παίξουμε καλά και να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το πόσο έτοιμη νιώθει να πάρει κρίσιμες πρωτοβουλίες στους αγώνες αν χρειαστεί: «Είμαι καλά με το οτιδήποτε. Γενικά είμαι πολύ χαλαρή με αυτά, δε θα αγχωθώ. Πάντα πάω με τη λογική του να κάνω το οτιδήποτε χρειαστεί, το θεωρώ εξίσου σημαντικό, ό,τι και να ‘ναι αυτό. Νιώθω ότι ένας παίκτης γενικά πρέπει να ‘ναι έτοιμος για την κάθε ευκαιρία και στην Αβενίδα το έμαθα αυτό το μάθημα ζωής. Επειδή το δούλεψα αυτό πολύ την πρώτη μου χρονιά στην Ισπανία, τώρα είναι πολύ πιο χαλαρό, δεν έχω κανένα άγχος ή πίεση μ’ αυτό. Όπως μπορώ να βοηθήσω προσπαθώ να το κάνω».

Για το λόγο που παρέμεινε στην Αβενίδα: «Έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές με την Αβενίδα και μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξή μου ως παίκτρια. Μόνο η προπόνηση που κάναμε ήταν «θησαυρός», εκεί βελτιωνόσουν φουλ και στη συνέχεια εννοείται το να παίζεις Ευρωλίγκα και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Μου ‘χει προσφέρει πολλά αυτή η ομάδα. Επίσης, έχει τρομερό fanbase, ο κόσμος που έρχεται είναι πραγματικά απίστευτος. Δεν ήταν δύσκολο να ξαναγυρίσω στην ομάδα άλλη μια χρονιά».

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ