close search results icon

Φιάσκο με τη μεταφορά προσφύγων σε φορτηγίδα στη Βρετανία, βρέθηκε βακτηρίδιο στην παροχή νερού

Προς το παρόν η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχόλιο για το ρεπορτάζ του Sky News.

Άρον-άρον απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τη φορτηγίδα-φυλακή στη Βρετανία, όπου τους μετέφεραν έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων παροχής ασύλου.

Στην παροχή νερού στη φορτηγίδα «Bibby Stockholm», που έχει ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Ντόρσετ, εντοπίστηκε το βακτηρίδιο Legionella (αυτό που προκαλεί τη νόσο των λεγεωνάριων), όπως αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Η νόσος των λεγεωνάριων είναι πνευμονική λοίμωξη που η εθνική υπηρεσία υγείας περιγράφει ως ασυνήθιστη αλλά «πολύ σοβαρή». Οπότε κρίθηκε αναγκαίο, για λόγους πρόληψης, να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες, την ώρα που αναμενόταν να φτάσουν κι άλλοι στο πλοίο.

Οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο άρχισαν να μεταφέρονται στη φορτηγίδα «Bibby Stockholm» την περασμένη Δευτέρα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της βρετανικής κυβέρνησης να μειώσει το κόστος φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μέτρο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τριώροφη φορτηγίδα ενώ έχει μόλις 200 δωμάτια, επρόκειτο να φιλοξενήσει περισσότερα από 500, ενώ η διαμόρφωσή της θυμίζει περισσότερο φυλακή παρά χώρο φιλοξενίας.

Από τη Δευτέρα, μετανάστες είχαν αρχίσει να μεταφέρονται στην τριώροφη φορτηγίδα Bibby Stockholm, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα σε περισσότερα από 200 υπνοδωμάτια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη μείωση του κόστους στήριξης των αιτούντων άσυλο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμενόταν να φτάσουν και άλλοι μετανάστες.

Προς το παρόν η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχόλιο για το ρεπορτάζ του Sky News.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ