close search results icon

Φοίβος Παπαδάκης – Ο άνθρωπος πίσω από το DEBATER για το δημοσιογραφικό “μικρόβιο” και το βήμα στην τηλεόραση

Φοίβος Παπαδάκης – Ο άνθρωπος πίσω από το DEBATER για το δημοσιογραφικό “μικρόβιο” και το βήμα στην τηλεόραση

Ο Φοίβος Παπαδάκης ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαϊου στο The 2Night Show.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το DEBATER μίλησε στην εκπομπή για το διαδικτυακό του “παιδί”, τη νέα του συνεργασία με το OPEN στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον” και τον πατέρα του, Γιώργο Παπαδάκη.

Έμαθα από πολύ νωρίς για τη γέννηση αυτού του σάιτ και αγγίζετε ένα μεγάλο ποσοστό, μέσα σε ένα χρόνο αγγίζει το εκατομμύριο“, είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Μια 4χρονη μικρή νεράιδα εύχεται να γίνει η Barbie γοργόναCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox PlayerADVERTISEMENT

O ίδιος ο Φοίβος Παπαδάκης εργάστηκε για χρόνια στο ίντερνετ και έμαθε από νωρίς την ιδιαιτερότητα αυτού του μέσου.

Οι σκέψεις πριν πάρει την απόφαση για την τηλεόραση

“Πριν ξεκινήσω την τηλεόραση είπα στον εαυτό μου να προσέχει. Άμα μπεις, πρέπει να χορέψεις. Υπάρχουν στιγμές που μου περνάει από το μυαλό ότι μήπως έχω μπλέξει, αλλά θα κάνω μια κουβέντα με τους δικούς μου ανθρώπους και θα συνεχίσω ακόμη πιο δυνατός”, είπε.

Μίλησε ακόμη για την παιδική του ηλικία και πώς αυτή επηρεάστηκε από την ιδιότητα του πατέρα του.

“Όταν είσαι παιδί ενός αναγνωρίσιμου προσώπου καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση, πρώτα από όλα από τα παιδιά. Σημασία έχει το πως σε μαθαίνουν στο σπίτι. Οι γονείς μου ποτέ δε με άφησαν να νιώσω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα άλλα παιδιά. Είναι ένα βαρύ όνομα αυτό του πατέρα μου οπότε ναι ένιωθα το βάρος ότι δε πρέπει να “αμαυρώσω” το όνομά του”.

Για μένα ως δημοσιογράφος είναι το πρότυπό μου και ο μεγαλύτερός μου δάσκαλος”.

Σχετικά με τα κακοπροαίρετα σχόλια που άκουσε ως παιδί λόγω του ονόματός του, απάντησε ότι έμαθε τι να παίρνει στα σοβαρά και τι όχι.

“Θα απαντήσω με ένα παράδειγμα. Εγώ πήγα γυμνάσιο και λύκειο στη γερμανική σχολή Αθηνών. Είναι πολύ δύσκολο σχολείο, που για να μπεις στην έκτη δημοτικού, δίναμε πέντε τεστ. Απαιτούσαν πολύ διάβασμα και μελέτη. Εγώ εκείνη την περίοδο σαν παιδάκι διάβασα πάρα πολύ και πέρασα”.

“Τις πρώτες ημέρες στο σχολείο, που ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος κι αγχωμένος σε ένα νέο περιβάλλον, υπήρχαν κάποια λίγα παιδιά που μου έλεγαν ευθέως ότι ο πατέρας σου πλήρωσε για να μπεις στο σχολείο. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ αλλά μου έγινε αμέσως μάθημα να ξέρω τι να παίρνω σοβαρά και τι όχι. Δηλαδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν από το ένα αυτί κι από το άλλο να βγαίνουν“, είπε.

“Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με δέκα τηλεοράσεις γιατί η δουλειά του πατέρα μου αυτή είναι. Εφημερίδες, περιοδικά, τον άκουγα να μιλάει στο τηλέφωνο, να οργανώνει την εκπομπή. Οι παρέες του ήταν από τον χώρο αυτό. Ήμουν δημοσιογράφος πριν το καταλάβω. Ερχόμουν κάποιες φορές ως παιδί μαζί του στο πλατό. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που ήρθα στο πλατό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Το κομμάτι της δημοσιογραφίας μπήκε μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία. Δε με ενδιέφερε ποτέ η τηλεόραση. Εμένα η δημοσιογραφία με ενδιέφερε πάντα…Η τηλεόραση είναι πολύ κουραστική αλλά αυτό το τρέξιμο που έχει μου αρέσει“, είπε.

Πώς αντιμετωπιζει τα αρνητικά σχόλια

“Έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια. Στο ιντερνετ, ξέρουμε ότι καθένας μπαίνει ανώνυμα και θα γράψει ότι θέλει και μάλιστα με πολύ χύμα τρόπο. Η κριτική είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Κάποια ακραία σχόλια τα αφήνω στην άκρη, δε λέω ότι δε με επηρεάζει αλλά ήξερα τον χώρο που μπήκα οπότε έχω πει ότι αυτά τα σχόλια θα τα αφήνω στην άκρη”, τόνισε ο Φοίβος Παπαδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ