close search results icon

Φωνάζουν οι γιατροί της Πέλλας για τις εφημερίες

Τι αναφέρουν για τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, μέσω της πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους. 

Για τις αποζημιώσεις τους από τις εφημερίες διαμαρτύρονται οι γιατροί των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, κάτι που το εξέφρασαν δημόσια με ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο κοινοποίησαν και στα μέσα ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν τα εξής:

«Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, μετά από μια σειρά κινητοποιήσεων, συνεντεύξεων τύπου, ανακοινώσεων και δελτίων τύπου, επαφών με φορείς κλπ, αποσπάσαμε σήμερα συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων για αποπληρωμή της ειδικής εφημερειακής αποζημίωσης σε αναισθησιολόγους εντατικολόγους παθολόγους πνευμονολόγους των δύο νοσοκομείων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Έδεσσας δεσμεύεται για την καταβολή και των πρόσθετων εφημεριών για τις υπόλοιπες ειδικότητες χωρίς περικοπές με τον κόφτη του 9%. Δεσμεύεται να μπει η καταβολή των πρόσθετων σε μία κανονικότητα το επόμενο διάστημα.

Εκκρεμούν οι απαντήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου Γιαννιτσών για τις πρόσθετες εφημερίες των συναδέλφων του νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των διοικήσεων.

Είμαστε σε επιφυλακή, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι μέσα από τη συλλογική δράση, με την αποφασιστική μας στάση, την μαχητικότητα, το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, μπορούμε να απαιτούμε, να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε αποτελέσματα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο τους, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας.

Έχουμε αγώνες μεγάλους μπροστά μας για νέα Κλαδική Συμφωνία, για αξιοπρεπείς μισθούς και εφημεριακή αποζημίωση, για να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μία εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό, 6ωρο-5ήμερο 30ωρο, ένταξη στα ΒΑΕ, αστική και επαγγελματική ευθύνη στο νοσοκομείο κλπ, που θα βάλει τέλος στη μισθολογική και εργασιακή απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού, για την οποία είναι υπεύθυνοι όλοι όσοι κυβέρνησαν την τελευταία τουλάχιστον δωδεκαετία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ