close search results icon

Formula1: Οι πιλότοι θα τρέξουν στο Λας Βέγκας και ετοιμάζεται και γκραν πρι στην Καραϊβική

Ήδη έχει εντάξει από πέρσι, το γκραν πρι στο Μαϊάμι, ενώ, για το 2023 και στο νέο πρόγραμμα – με τον αριθμό – ρεκόρ σε αγώνες – να περιλαμβάνεται και το γκραν πρι στο Λας Βέγκας.

Formula1: Οι πιλότοι θα τρέξουν στο Λας Βέγκας και ετοιμάζεται και γκραν πρι στην Καραϊβική

Η Liberty Media, όταν ανέλαβε τα ηνία διαχείρισης των δικαιωμάτων της Formula1, πριν από τρία χρόνια, είχε αναφέρει, ότι, στα σχέδια της είναι να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο προβολής των αθλήματος, με νέες πίστες σε όλο τον κόσμο, που δεν είχαν στο παρελθόν εμπλοκή με τον κόσμο της ταχύτητας αλλά θα συνέβαλαν ώστε ο κόσμος των γκραν πρι να μεταφερθεί σε νέους τόπους – που όπως φαίνεται θα είναι πιο εξωτικοί και κοσμοπολίτικοι. Κάτι που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά..

Ήδη έχει εντάξει από πέρσι, το γκραν πρι στο Μαϊάμι, ενώ, για το 2023 και στο νέο πρόγραμμα – με τον αριθμό – ρεκόρ σε αγώνες – να περιλαμβάνεται και το γκραν πρι στο Λας Βέγκας. Οι «χλιδάτοι» προορισμοί φαίνεται να μην μένουν μόνο εδώ. Επίσης, η Liberty Media ετοιμάζεται να κάνει συζητήσεις με τους υπεύθυνους των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Κολομβία, με απώτερο στόχο στο μέλλον να δημιουργηθεί ένα γκραν πρι στην Καραϊβική!

Η Liberty Media δείχνει να είναι ανοιχτή στη νέα πρόκληση με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η πόλη Μπαρανκίγια, στην Κολομβία να επιθυμεί να διοργανώσει ένα γκραν πρι που θα έχει την ονομασία «Γκραν Πρι Καραϊβικής».Η Μπαρανκίγια είναι λιμάνι της Κολομβίας στον Ατλαντικό Ωκεανό και βλέπει στις ακτές της Καραϊβικής.

"Η προσθήκη νέων πιστών υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από τη FIA.» ανέφερε ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ συμπληρώνοντας: “Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους Κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση θεατών το 2023.» Το γκραν πρι στο Λας Βέγκας θα είναι ο τρίτος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το Μαϊάμι και στο Όστιν. Ο Φερστάπεν έχει συλλέξει 335 βαθμούς, ενώ, με μεγάλη διαφορά πίσω του τον ακολουθεί ο Σαρλ Λεκλέρ ( Ferrari) με 219 βαθμούς.

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ