close search results icon

Φωτιά σε Μάτι και Αγρίνιο - Υπό έλεγχο στη Βαρυμπόμπη

Για πρώτη φορά φέτος, στον χάρτη της πολιτικής προστασίας, εμφανίζεται το κόκκινο χρώμα που σημαίνει ακραίος κίνδυνος.

Φωτιά στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες, ενώ συνδράμουν και από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Ακόμα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση πλησίον της περιοχής Νεάπολης Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Επίσης, φωτιά καίει δασική έκταση στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λίμνη και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη προκειμένου όλοι να είναι σε ετοιμότητα. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Μολάους, Λακωνίας.

Αρκετά βελτιωμένη η εικόνα από τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη -που έχουν τεθεί υπό έλεγχο- και ύφεση στο Μενίδι, μετά από την κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, άλλο μέτωπο ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Μενίδι κοντά στην οδό Κλεισούρας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Μενιδίου διενεργούνται εκτροπές: Στη λεωφόρο Ιωνίας και Γκρίτσα, στην οδό Αλαμάνας, στην οδό Ποσειδώνος. 

Για πρώτη φορά φέτος, στον χάρτη της πολιτικής προστασίας, εμφανίζεται το κόκκινο χρώμα που σημαίνει ακραίος κίνδυνος -Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5). Αφορά την Περιφέρεια Αττικής ( εκτός των Κυθήρων) Επίσης σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται συνολικά εννέα περιοχές: Η Ηλεία, η Αχαΐα η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια , η Σκύρος, η Λέσβος και η Χίος.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ