close search results icon

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πολίτες υποστηρίζουν πως βρήκαν δεκάδες αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πολίτες υποστηρίζουν πως βρήκαν δεκάδες αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς

Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Έβρο το γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο όπου κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως έχουν βρει δεκάδες αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς διάσπαρτους, ακόμη και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ακόμη και οι υπεύθυνοι θεωρούν πως αυτό που βιώνουν στις φωτιές στον Έβρο είναι κάτι πρωτόγνωρο. Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, τόνισε: «Αυτό που ζούμε είναι κυριολεκτικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση» αναφέροντας επίσης ότι είναι πάρα πολλές οι εστίες φωτιάς που ξεπηδούν, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως μετέφερε η ιστοσελίδα thestival.gr, μέσω των social media δημοσιεύθηκε ένα βίντεο που παρουσιάζει πολίτες που υποστηρίζουν πως εντόπισαν έναν εμπρηστικό μηχανισμό. Αυτός αποτελούνταν από ελαστικά, ξύλα και μια φιάλη υγραερίου. Τον εντόπισαν κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι εδώ και μέρες πραγματοποιούν περιπολίες σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γρηγόρης Γκουντάρας δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια εικόνα που υποτίθεται παρουσιάζει απομεινάρια ενός αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε περιοχή της Ροδόπης κοντά στην Ξάνθη.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θεωρεί ύποπτες τις φωτιές που ξέσπασαν στην περιοχή του Έβρου. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ήταν σε δύσβατα σημεία και δεν δικαιολογούνταν η ανθρώπινη παρουσία. Στις έρευνες συμμετέχει η ΕΥΠ όπου συλλέγει πληροφορίες για τον τρόπο που εκδηλώθηκαν οι φωτιές, αλλά και για τα πιθανά κίνητρα των δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ