close search results icon

Φωτιά στο Μάτι: Διεκόπη η δίκη λόγω εκλογής της Ρένας Δούρου στη Βουλή – «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα»

Φωτιά στο Μάτι: Διεκόπη η δίκη λόγω εκλογής της Ρένας Δούρου στη Βουλή – «Υπάρχει δικονομικό κώλυμα»

Διεκόπη η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι λόγω της εκλογής της Ρένας Δούρου στη νέα Βουλή. Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει τις συνεδριάσεις προκειμένου να σταλεί στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, η οποία κατηγορείται μαζί με άλλα είκοσι πρόσωπα σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Μετά από τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση και καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει αρχικά για τις 24 Ιουλίου, ώστε να δοθεί χρόνος να τρέξει η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου. Όμως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα διακοπή.

«Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης.

Το λόγο πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχοινάς ο οποίος διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία με ρητό τρόπο δηλώνει ότι σκοπεύει να παραιτηθει από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης ασυλίας.

Αντίστοιχο ζήτημα έχει προκύψει και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι που αφορά τους εγκαυματίες, οι οποίοι δεν είχαν περιληφθεί στην πρώτη δικογραφία.

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ