close search results icon

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Λευκίμμης προς Τυχερό

Εκκενώνονται ξανά χωριά τη Ροδόπη. 


Εκτός ελέγχου μαίνεται για άλλη μια μέρα η φωτιά στον Έβρο. Νέο μήνυμα εκδόθηκε από το 112 στις 2:10 το μεσημέρι της Κυριακής (27.08.2023) για εκκένωση της περιοχής Λευκίμμη προς Τυχερό.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στον Έβρο για ακόμη ένα 24ωρο. Στις 2:10 το μεσημέρι της Κυριακής, 27 Αυγούστου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη να απομακρυνθούν προς το Τυχερό. 

screenshot-30.png

Το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής:

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η κατάσταση στον Έβρο εξακολουθεί να είναι δύσκολη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο δάσος της Δαδιάς να είναι πολλές και οι δυνάμεις πυρόσβεσης να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στην περιοχή του Έβρου υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα της φωτιάς… Το ένα αφορά στην περιοχή Λεπτοκαρυάς – Αισύμης, το οποίο τη νύχτα απείλησε και το χωριό της Αισύμης, που καίει με κατεύθυνση προς το γειτονικό νομό Ροδόπης, όπου γίνεται μία προσπάθεια να μην μπορέσει να φτάσει εκεί, καθώς οι άνεμοι ενισχύονται και πάλι στην περιοχή.

Το άλλο μέτωπο είναι στην περιοχή της Δαδιάς και κινείται προς τον Κοτρωνιά, όπου και εκεί γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και μην διασχίσει έναν οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Εκεί επικεντρώνονται οι προσπάθειες με τις τοπικές αρχές και φορείς να έχουν τελεσίγραφο προς πάσα κατεύθυνση ότι μέχρι απόψε το βράδυ θα πρέπει να οριοθετηθούν οι φωτιές γιατί από αύριο Δευτέρα (28.08.2023) θα αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων.

Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώνονται ξανά χωριά

screenshot-31.png

πηγή: newsit.gr




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ