close search results icon

Φρόσω Μερεμητσάκη: Αλλάζοντας τα στραβά του Δήμου μας

Πρόκειται για έναν Δήμο που εμφανίζει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στοιχεία εγκατάλειψης και υποβάθμισης.

Φρόσω Μερεμητσάκη: Αλλάζοντας τα στραβά του Δήμου μας

*της Φρόσως Μερεμητσάκη

«Αλλάζοντας Τα στραβά του Δήμου μας» Δήμος Πέλλας

 Ένας Δήμος με πλούσια ιστορία που δεν θα έπρεπε να «περιορίζεται» στα διοικητικά και μόνο όρια του. Διαθέτει πληθώρα μνημείων και συμβόλων που μαρτυρούν και περίτρανα αποδεικνύουν την βαρυσήμαντη ιστορία του τόπου μας. Σεβόμενοι, όμως, την ιστορία μας τίθενται στο προσκήνιο ερωτήματα αναφορικά με θέματα της καθημερινότητας που, δυστυχώς, δυσκολεύουν και υποβαθμίζουν την ζωή των πολιτών. Περιδιαβαίνοντας στους δρόμους και στα σοκάκια μικρών ή και μεγαλύτερων οικισμών του Δήμου μας, η εικόνα που αντικρίζει κάνεις είναι, στην καλύτερη έκφανση της, αποκαρδιωτική. Πρόκειται για έναν Δήμο που εμφανίζει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στοιχεία εγκατάλειψης και υποβάθμισης. Κάποιοι από τους τομείς που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης είναι το οδικό δίκτυο εντός των πόλεων του Δήμου, το σύστημα ηλεκτροδότησης, οι υπηρεσίες καθαριότητας και τα τουριστικά θέρετρα.

merememitsaki-foto1.png
«Αλλάζοντας Τα στραβά του Δήμου μας» Δήμος Πέλλας: Ένας Δήμος με πλούσια ιστορία που δεν θα έπρεπε να «περιορίζεται» στα διοικητικά και μόνο όρια του. Διαθέτει πληθώρα μνημείων και συμβόλων που μαρτυρούν και περίτρανα αποδεικνύουν την βαρυσήμαντη ιστορία του τόπου μας. Σεβόμενοι, όμως, την ιστορία μας τίθενται στο προσκήνιο ερωτήματα αναφορικά με θέματα της καθημερινότητας που, δυστυχώς, δυσκολεύουν και υποβαθμίζουν την ζωή των πολιτών. Περιδιαβαίνοντας στους δρόμους και στα σοκάκια μικρών ή και μεγαλύτερων οικισμών του Δήμου μας, η εικόνα που αντικρίζει κάνεις είναι, στην καλύτερη έκφανση της, αποκαρδιωτική. Πρόκειται για έναν Δήμο που εμφανίζει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στοιχεία εγκατάλειψης και υποβάθμισης. 

 Κάποιοι από τους τομείς που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης είναι το οδικό δίκτυο εντός των πόλεων του Δήμου, το σύστημα ηλεκτροδότησης, οι υπηρεσίες καθαριότητας και τα τουριστικά θέρετρα. ?. ?Σε μια προσπάθεια επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων με τους κατοίκους του Δήμου αναφορικά με τον τρόπο που βιώνουν το «σήμερα» και πως οραματίζονται το «αύριο», αυτό που διαπίστωσα είναι η απογοήτευση και η αγανάκτηση που αισθάνονται προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Και σε αυτή τους την προσπάθεια οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία φαίνονται στα μάτια τους ως άνθρωποι αποστασιοποιημένοι από την πραγματικότητα. ?Υπάρχουν φλέγοντα προβλήματα στα οποία χρειάζεται να δοθεί άμεση λύση για να οδηγηθούμε σε ένα «ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», ένα ΜΕΛΛΟΝ με ζωντάνια, όνειρα και ανάπτυξη. ?Απαιτείται να παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να συντηρηθούν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια του Δήμου μας δίνοντας σε κάθε πολίτη τις ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης. Δε νοείται εν έτει 2023 να προκαλούνται ατυχήματα και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές εξαιτίας του οδικού δικτύου ή και της ανύπαρκτης σηματοδότησης. Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουμε διαπιστώσει αστοχίες ή και ελλείψεις που δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις μας. 

 Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η μη ύπαρξη σημάτων κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την έλλειψη του απαραίτητου συστήματος ηλεκτροδότησης. Επιπροσθέτως, πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής που επικρατούν στο Δήμο μας. Για παράδειγμα, κρίνεται αναγκαίο να καθαριστούν περιοχές που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, να προστατευτούν και να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και φροντίδας του Δήμου μας Πρέπει να αναβαθμιστούν προσφέροντας το καλύτερο δυνατό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

meremitsaki-foto2.png

Τέλος, ως ένας Δήμος με αξιόλογη ιστορία οφείλουμε να εστιάσουμε στην δύναμη που μας δίνει το σεβάσμιο παρελθόν μας. Να γίνει η Πέλλα το Νο1 τουριστικό θέρετρο της Μακεδονίας αλλά και της Ελλάδας αξιοποιώντας τόσο τους αρχαιολογικούς χώρους μας όσο και αναβαθμίζοντας και φροντίζοντας την διατήρηση των αρχαίων μνημείων.

Μπορούμε και θέλουμε να φτάσουμε τον Δήμο μας ψηλά!!!

?Μπορούμε και για αυτό επιδιώκουμε ένα «Μέλλον Δημιουργίας» γιατί απλά μας αξίζει!!

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΜΕΡΕΜΗΤΣΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. Πέλλας

meremhtsakh.png





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ