close search results icon

«Φθηνά ακτοπλοϊκά» με εντολή της κυβέρνησης: Μήπως… δουλευόμαστε λίγο;

Ποιος κερδίζει από την ενδεχόμενη μείωση; 

Οι ακτοπλόοι έχουν ήδη εκδώσει προσφορές για μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως και 20% ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος που εκτινάχτηκε αδικαιολόγητα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Αυτό που είπαμε και συμφωνήθηκε είναι ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα τιμών στις βασικές γραμμές κορμού, προς τα βασικά νησιά δηλαδή, και τις διασυνδέσεις που γίνονται από όλα τα λιμάνια της χώρας προς τα νησιά αυτά», είπε ο κ. Σκέρτσος.

Ο ίδιος απηύθυνε παράλληλα έκκληση στους ακτοπλόους για να επιδείξουν ευαισθησία απέναντι στην ελληνική οικογένεια και να μειώσουν το κόστος των ναύλων.

«Υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίστηκε και περιμένουμε την αντίδραση της συγκεκριμένης αγοράς. Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε τις προτάσεις των ακτοπλόων και θα ληφθούν οι αποφάσεις. Προτεραιότητα για τα φθηνά πακέτα θα έχουν οι οικογένειες και οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού», είπε συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης διαμηνύεται πως η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ακτοπλόων έγινε σε καλό κλίμα ενώ το μήνυμα που έχει σταλεί είναι πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας.

Μήπως δουλευόμαστε;

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις που θα περιλαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού. Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Οι ανακοινώσεις των ακτοπλόων θα γίνουν την Πέμπτη 13 Ιουλίου, δηλαδή στη μέση του καλοκαιριού. Οι όποιες ανακοινώσεις για τη μείωση των τιμών δεν αφορούν την πλειοψηφία αυτών που θα πάνε διακοπές, αφού ήδη έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους.

Πρόκειται για ένα μέτρο «σταγόνα στον ωκεανό» αφού θα διευκολύνει ελάχιστους. Ωστόσο, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι είχαμε διπλές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο, οπότε η όποια απόφαση δεν μπορούσε να παρθεί εύκολα, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υπήρχε σταθερή ηγεσία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

πηγή: instanews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ