close search results icon

Γαλλία: Οι Αρχές της χώρας προειδοποιούν για «δράκους της φωτιάς» – Δείτε εντυπωσιακό βίντεο

Γαλλία: Οι Αρχές της χώρας προειδοποιούν για «δράκους της φωτιάς» – Δείτε εντυπωσιακό βίντεο

Δραματική είναι η κατάσταση στη Γαλλία, όπου φωτιές μαίνονται εδώ και μέρες κατακαίγοντας στρέμματα και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Φωτιές μαίνονται στη Ζιρόντ (νοτιοδυτικά), στη Ζιρά (ανατολικά), στη Ντρομ, στην Αβερόν και στη Λοζέρ (νοτιοανατολικά), χωρίς να λογαριάζονται οι αναρίθμητες μικρότερες εστίες από τον βορρά ως τον νότο.

Οι Αρχές προειδοποιούν για ακραίες καταστάσεις εν μέσω ανησυχίας για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και προκαλούν πυροστρόβιλους.

Μάλιστα, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για τον κίνδυνο «δράκων της φωτιάς», όπως ονομάζεται το τρομακτικό φαινόμενο που προκαλείται από τη «σύγκρουση» της φωτιάς με τους ισχυρούς ανέμους

«Ακραίες καταστάσεις και ειδοποιήσεις σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τους ανεμοστρόβιλους που αναφέρθηκαν, οι δασικές πυρκαγιές προκαλούν επίσης ”δράκους της φωτιάς” όπως στην Ισπανία αυτό το καλοκαίρι» σημειώνεται στο Twitter, δημοσιεύοντας βίντεο από ένα τέτοιο φαινόμενο, το οποίο καταγράφηκε στις πρόσφατα

newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ