close search results icon

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος- Σχεδίαζε να γίνει «μάρτυρας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος- Σχεδίαζε να γίνει «μάρτυρας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα 16χρονο αγόρι συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική αστυνομία στη Γαλλία, αφού φέρεται να είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήθελε να «πεθάνει σαν μάρτυρας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αυτό το καλοκαίρι.

Ένας εκπρόσωπος των Αρχών είπε την Τετάρτη ότι το αγόρι συνελήφθη αφού «ανήγγειλε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει μια ζώνη εκρηκτικών για να γίνει μάρτυρας».

Ο έφηβος συνελήφθη στο σπίτι των γονιών του την Τρίτη μετά τις φερόμενες αναρτήσεις στο Telegram την προηγούμενη μέρα, ανέφερε το BFMTV.

Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι σε έρευνα στο σπίτι του εφήβου βρέθηκαν χειρόγραφα χαρτιά στα οποία φέρεται να δήλωνε υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι διεξάγεται έρευνα για το εάν είχε πραγματικές προθέσεις να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια.

Το περιστατικό έρχεται λίγο μετά τα όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν που παραδέχτηκε ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα μπορούσε να αλλάξει εάν η απειλή για την ασφάλεια κριθεί πολύ υψηλή.

Εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, η Γαλλία αύξησε τον συναγερμό ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ