close search results icon

Game of Thrones: Κασκαντέρ ζητάει αποζημίωση 4 εκατ. έπειτα από ατύχημα

Game of Thrones: Κασκαντέρ ζητάει αποζημίωση 4 εκατ. έπειτα από ατύχημα

Μια κασκαντέρ του Game of Thrones μηνύει τους δημιουργούς της σειράς φαντασίας για 4 εκατομμύρια λίρες, ισχυριζόμενη ότι υπέστη τραυματισμούς που έβαλαν τέλος στην καριέρα της, ενώ γύριζε ένα από τα τελευταία επεισόδια της σειράς.

Η Κέισι Μάικλς, 32 ετών, είχε ήδη κάνει αρκετές εμφανίσεις τόσο σε ρόλους δράσης όσο και ως κασκαντέρ όταν τραυματίστηκε.

Υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο πόδι πηδώντας από μια ταράτσα, ως μέρος μιας επιτιθέμενης ορδής αθανάτων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η Μάικλς λέει ότι καταστράφηκε η καριέρα της καθώς και οι όποιες ελπίδες της να γίνει συντονίστρια και σκηνοθέτρια ακροβατικών.

Μήνυσε τη Fire and Blood Productions Ltd για πάνω από 4 εκατομμύρια λίρες κατηγορώντας την εταιρεία για τους τραυματισμούς της και ισχυριζόμενη ότι η «περιοχή προσγείωσης» δεν ήταν ασφαλής.

Η αξίωσή της περιλαμβάνει κυρίως χαμένα μελλοντικά κέρδη.

Όμως οι δικηγόροι της Fire and Blood αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη και αμφισβητούν την αξίωση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου.

Εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις στο Game of Thrones, η κυρία Michaels, από το Winkfield, Berkshire, είχε εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές πριν από το ατύχημά της.

Είχε παίξει ρόλους κασκαντέρ σε πολλές ταινίες Star Wars και έπαιξε ως body double για αστέρια όπως η Catherine Zeta Jones, η Rene Zellweger και η Julianne Moore.

Η κυρία Μάικλς υπέστη τον τραυματισμό της κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του επεισοδίου της όγδοης σεζόν του Game of Thrones, με τίτλο «The Long Night».

Διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στο Winterfell και απεικονίζει την τελική μάχη μεταξύ του Army of the Dead και εκείνων των ζωντανών, που τελειώνει με τον δραματικό θάνατο του Night King στα χέρια της Arya Stark.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, οι δικηγόροι της κυρίας Μάικλς αναφέρουν ότι το ατύχημά της συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου 2018 «κατά τη διάρκεια της απασχόλησης της ενάγουσας ως κασκαντέρ από την εναγόμενη εταιρεία παραγωγής την ώρα των γυρισμάτων της όγδοης σεζόν του Game of Thrones, κοντά στο Μπέλφαστ».

Κατά τη διάρκεια μιας προδικαστικής ακρόασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο δικαστής δάσκαλος Ρίτσαρντ Ντέιβισον είπε ότι η κυρία Μάικλς ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία πήδηξε από τη στέγη δεν ήταν ασφαλής για να προσγειωθεί.

Ο Stephen Friday, για την κυρία Μάικλς, της οποίας η μεγαλύτερη αδερφή, Κάρλι, είναι επίσης κασκαντέρ, είπε στον δικαστή ότι, ενώ υπάρχουν «σημαντικά πλάνα βίντεο με την κυρία Μάικλς και τους συναδέλφους της νεκρούς» να κατεβαίνουν από την οροφή και να πηδούν ή να κατεβαίνουν», δεν δείχνει καθαρά την περιοχή προσγείωσης όπου υπέστη τα τραύματά της.

Και συνέχισε: «Η κατάσταση της περιοχής προσγείωσης είναι αμφισβητούμενη. Πρόκειται για υπόθεση που επικαλείται ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων λιρών.

«Ήταν μια νεαρή ερμηνεύτρια κασκαντέρ με σημαντικές δυνατότητες. Λέμε ότι είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει και να είναι συντονίστρια ακροβατικών ή διευθύντρια δεύτερης μονάδας.

Ο Jonathan Bellamy, για το Fire and Blood, που έχει την έδρα του στην Old Street, στο Ανατολικό Λονδίνο, είπε στον δικαστή ότι, εκτός από την άρνηση ευθύνης, η εταιρεία αμφισβητεί το μέγεθος της αξίωσης.

Είπε ότι οι μελλοντικές «προοπτικές απασχόλησης του αιτούντος ως τραυματίας» είναι ένας άλλος από τους μεγάλους τομείς που αμφισβητούνται.

Δίνοντας οδηγίες για μια δοκιμή δέκα ημερών, ο δάσκαλος Ντέιβισον σχολίασε: «Αυτό ήταν ένα σοβαρό ατύχημα».

Η υπόθεση θα επιστρέψει τώρα στο δικαστήριο αργότερα σε ημερομηνία που θα οριστεί.

Το The Long Night σκηνοθετήθηκε από τον Miguel Sapochnik και φέρεται να γυρίστηκε σε 55 νυχτερινά γυρίσματα σε διάστημα 11 εβδομάδων, σε σκληρές καιρικές συνθήκες, σε σκηνικά στο Moneyglass, στο Saintfield και στο Belfast, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο κινηματογραφιστής Fabian Wagner είχε περιγράψει δημόσια το γύρισμα ως «σωματικά εξαντλητικό».

Το επεισόδιο λέγεται ότι περιέχει τη μεγαλύτερη σεκάνς μάχης στην κινηματογραφική ιστορία, μεγαλύτερη από την 40λεπτη Battle of Helm's Deep, όπως φαίνεται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Πηγή: metro.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ