close search results icon

Γενς Στόλτεμπεργκ: Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ότι χρειάζεται

«Ο Μπάιντεν έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αδιάκοπης στήριξης ενώ διαβεβαίωσε και για την απόλυτη ασφάλεια της Ευρώπης» τόνισε.

Γενς Στόλτεμπεργκ: Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ότι χρειάζεται

Μετά την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία, από όπου ο Αμερικανός πρόεδρος έστειλε το μήνυμα υπέρ της συνέχισης της στήριξης στην Ουκρανία, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του για την αμερικανική ηγεσία.

«Ο Μπάιντεν έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αδιάκοπης στήριξης ενώ διαβεβαίωσε και για την απόλυτη ασφάλεια της Ευρώπης» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμαζόταν για πόλεμο, οπότε πρέπει να ενισχύσουμε τη στήριξή μας στην Ουκρανία» πρόσθεσε.

«Πρέπει να δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να επικρατήσει» συμπλήρωσε δε.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα λήξει ο πόλεμος, όταν όμως γίνει αυτό θα πρέπει να βεβαιώσουμε ότι η ιστορία δεν θα επαναληφθεί» είπε.

«Η ρωσική επιθετικότητα συνεχίζεται επί χρόνια. Στη Γεωργία το 2008, στην Κριμαία και το Ντονμπάς το 2014 και γενικά στην Ουκρανία την περασμένη χρονιά. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη Ρωσία να στερήσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο της επιθετικότητας. Οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν υπάρξει ποτέ πιο ενωμένες» κατέληξε.

πηγή: newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ