close search results icon

Γεωργαντάς σε Τσίπρα: Ο ΕΛΓΑ κατέβαλε μέσα σε 3 χρόνια 863 εκ. ευρώ για να στηρίξει τους αγρότες

"Ομολογημένη θεσμική εκτροπή το έξι στα έξι". 

Για μια βεβαιωμένη και ομολογημένη θεσμική εκτροπή έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο «έξι στα έξι» το οποίο είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΥπΑΑΤ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πληροφόρησης, έτσι ώστε να ξέρει από πριν ποιο αίτημα θα κάνει, για ποια πρόσωπα και τι απάντηση θα πάρει.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θύμισε την υπόθεση Novartis, καθώς ήταν μέλος και στην προκαταρκτική επιτροπή, αλλά και στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία. Σημείωσε ότι η πλειοψηφία τότε αρνήθηκε να εξεταστούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούσαν πρώην Πρωθυπουργούς και πρώην Υπουργούς και πως προχθές ανακαλύψαμε ότι ένας εξ’ αυτών είναι κατηγορούμενος για απάτη.

Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε επίσης την «αφωνία» του κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δυο πρώην υπουργοί του δικάζονται αυτή τη στιγμή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Αναφορικά με το έργο στο ΥΠΑΑΤ ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι οι ενισχύσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ύψους άνω των 2 δις ευρώ κάθε χρόνο, έχουν μεταφερθεί στο gov.gr για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Επίσης, θωρακίστηκαν οι Έλληνες αγρότες με την έκπτωση 50% στο φόρο εισοδήματος.

Θύμισε επιπλέον ότι με αυτή την κυβέρνηση, το εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο είναι θετικό για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια, ενώ έχουμε και αύξηση των εξαγωγών 17%.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε 400 εκ από τον προϋπολογισμό για να συμπληρώσει το έσοδα από τις εισφορές των αγροτών του ΕΛΓΑ και μέσα σε 3 χρόνια αυτός κατέβαλε 863 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ, για να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ