close search results icon

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Είναι νωρίς να πούμε αν τα 5,7 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός»

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Είναι νωρίς να πούμε αν τα 5,7 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός»


Όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Ανατολικά των Στροφάδων.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Μεσσηνία, σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στην Αθήνα.

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 5.7 Ρίχτερ

Μετά τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, τη δικιά του εκτίμηση για τον σεισμό έκανε και ο έμπειρος σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ευτυχώς βρισκόμαστε σε θαλάσσιο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές […]έχει δώσει σεισμούς μεγάλους στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή. Κατά συνέπεια δεν είναι έκπληξη το 5,7 για την περιοχή αυτή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως από τώρα την εξέλιξη την οποία ενδεχομένως θα έχει το φαινόμενο. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα χρειαστούμε χρόνο να δούμε περισσότερα στοιχεία […] Βεβαίως υπάρχει σεισμός, υπάρχει η μετασεισμική ακολουθία ήδη σε εξέλιξη και θα πρέπει να την παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ