close search results icon

Γερμανία: Αστυνομικοί κυκλοφορούν χωρίς... παντελόνια

Γερμανία: Αστυνομικοί κυκλοφορούν χωρίς... παντελόνια

Η αστυνομία στο νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έκανε ένα ασυνήθιστο βήμα για να επιστήσει την προσοχή στα προβλήματά τους.

Απογοητευμένη από τους ατελείωτους χρόνους αναμονής για στολές οι οποίες δεν υπάρχουν σε απόθεμα, ανέβασαν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube και το Instagram από το κρατικό τμήμα της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης (DPolG). Σε αυτό εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που κάθονται σε ένα περιπολικό της αστυνομίας και ρωτούν ο ένας τον άλλον: “Πόσο καιρό περιμένατε;” απαντώντας τέσσερις και έξι μήνες αντίστοιχα, πριν βγουν από τη BMW τους για να αποκαλύψουν ότι είναι χωρίς παντελόνι.

Ο Jürgen Köhnlein, πρόεδρος της βαυαρικής DPolG, λέει ότι αυτό που φαίνεται σαν κακό πρωταπριλιάτικο αστείο μόνο για γέλια δεν είναι, εξισώνοντας μια χρόνια έλλειψη στολών με έλλειψη σεβασμού για τους αξιωματικούς, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η αστυνομία της Βαυαρίας «γδύνεται» και θα μπορούσε κυριολεκτικά να μείνει όρθια χωρίς παντελόνια», λέει ο Köhlein, ο οποίος υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι χρόνοι αναμονής για έως και 21 διαφορετικά είδη στολής – όπως καπέλα, σακάκια και παντελόνια – μπορεί να διαρκέσουν μήνες.

Το σωματείο καλεί το κρατικό Υπουργείο Εσωτερικών να διορθώσει το πρόβλημα άμεσα, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται πρόσθετο κόστος, σημειώνοντας ότι, «Από το 2020, δεν μιλάμε σχεδόν για ελλείψεις στην ποιότητα των στολών, αλλά μάλλον για έλλειψη διαθεσιμότητας στολών .”

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ