close search results icon

Για θέματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Πέλλας στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Βουλευτής Δ. Σταμενίτης

Για θέματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Πέλλας στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο Βουλευτής Δ. Σταμενίτης

Η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας με αύξηση των οργανικών θέσεων, η ανανέωση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων και η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αύξησης των οργανικών θέσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα ανά την Επικράτεια κατά 3.600, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης ζήτησε την πρόβλεψη αυξημένου αριθμού για τις υπηρεσίες του Νομού Πέλλας. Ο Βουλευτής σημείωσε ότι η πρόβλεψη για τον Νομό Πέλλας είναι απαραίτητο να είναι αναλογικώς αυξημένη σε σχέση με τους άλλους Νομούς, ώστε με τις νέες τοποθετήσεις το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας να φτάσει να είναι ίσο σε αριθμό με αυτό των όμορων νομών. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το θέμα εξετάζεται θετικά, με τη μέριμνα του Υπουργείου να είναι η κάλυψη των αναγκών κάθε περιοχής με τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Παράλληλα, τέθηκε και το ζήτημα της αντικατάστασης του στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πέλλας λόγω παλαιότητας. Σύμφωνα με τον Βουλευτή η περιοχή του Νομού Πέλλας εμφανίζει πολύ υψηλή μεταποιητική δραστηριότητα αγροτικών προϊόντων, με παρουσία μεγάλων μεταποιητικών μονάδων και πλήθους βιομηχανικών επιχειρήσεων ενώ τόνισε και το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο του ορεινού όγκου, ευθύνης της Π.Υ. Ν. Πέλλας, βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής natura 2000. Συνεπώς οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις του Νομού Πέλλας επεμβαίνουν σε μια σειρά αγροτοδασικών και αστικών συμβάντων, σε πεδινές καθώς και σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενίσχυση τους με σύγχρονα οχήματα. Για το εν λόγω ζήτημα ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι αναμένεται η υλοποίηση προγράμματος αντικατάστασης του στόλου οχημάτων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τέλος, ο Βουλευτής επανέφερε το ζήτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στην Άρνισσα, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στα περιστατικά της περιοχής, τόσο για την αντιμετώπιση όσο βέβαια και για την πρόληψη. Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποσυμφορηθεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Έδεσσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ