close search results icon

Για την κούπα στην Πάρμα η Σάκκαρη - Απόψε ο τελικός

Πάει για τον δεύτερο τίτλο της. 

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε στην Πάρμα την πρώτη νίκη της σε straight sets και θα διεκδικήσει το βράδυ (19.00) τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της!

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για την πρόκριση και θα πάει αρκετά ξεκούραστη στον αποψινό τελικό: νίκησε την Ντάνκα Κόβινιτς (Νο.78) με 7-5, 6-2 σε 90 λεπτά και θα παλέψει για το τρόπαιο με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Άνα Μπόγκνταν (Νο.53) και τη Μαγιάρ Σερίφ (Νο.74).

Σίγουρα, δεν είναι από τα μεγαλύτερα τουρνουά της WTA (κατηγορία 250), όμως ένας τίτλος είναι πάντα τίτλος. Ειδικά για τη Μαρία που δεν έχει καταφέρει να φύγει νικήτρια από τουρνουά μετά το 2019 και την πρώτη της κούπα στο Ραμπάτ.

Από τότε έχει τέσσερις ήττες σε τελικούς και, μάλιστα, δύο από αυτές σημειώθηκαν φέτος στην Αγία Πετρούπολη και το Indian Wells. Μια νίκη απόψε είναι βέβαιο ότι θα της δώσει ψυχολογική ώθηση τόσο για να κάνει ένα καλό φινάλε στη σεζόν και ενδεχομένως να περάσει στο WTA Finals, όσο και για να μεγαλώσει στη συνέχεια τη συλλογή τροπαίων της.

Έχει καταφέρει να φτάσει ως το Νο.3 του κόσμου, να παίξει στα ημιτελικά δύο Grand Slams, όμως είναι βέβαιο πως το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τίτλους αποτελεί «πληγή» που θα ήθελε πολύ να κλείσει...

Mετά το κακό ξεκίνημα στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, η Νο.7 τενίστρια στον κόσμο μπήκε πολύ δυνατά στον ημιτελικό (που αναβλήθηκε χθες λόγω βροχής) και πέρασε μπροστά με 3-0, έχοντας σημειώσει δύο μπρέικ.

Η Κόβινιτς, ωστόσο, βρήκε τον ρυθμό της, άρχισε να πιέζει το σερβίς της Μαρίας και με τέσσερα γκέιμ στη σειρά πήρε προβάδισμα με 3-4. Η Σάκκαρη βρέθηκε να σερβίρει για να μείνει στο σετ στο 4-5 και όχι μόνο κράτησε το σερβίς της, αλλά με τρία γκέιμ στη σειρά κατάφερε να «γράψει» και το 1-0.

Τα πράγματα είχαν μπει πλέον στη θέση τους και η Μαρία μπήκε με άλλο αέρα στο δεύτερο σετ. Απείλησε ξανά από το πρώτο γκέιμ, αλλά η 27χρονη Μαυροβούνια μπόρεσε να κρατηθεί στο ματς με... νύχια και με δόντια μέχρι το 1-2.

Στη συνέχεια, ήρθαν τα διπλά λάθη, ήρθε και η μεγαλύτερη πίεση από τη Μαρία, που με πέντε συνεχόμενα κερδισμένα γκέιμ έφτασε πανηγυρικά στην πρόκριση.

Η μισή δουλειά έγινε, τώρα πρέπει να κάνει το καθήκον της και να σηκώσει και το τρόπαιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ