close search results icon

Γιάννης Κετικίδης για Κλειστό Γυμναστήριο: Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεχίσει την διαδικασία.

Γιάννης Κετικίδης για Κλειστό Γυμναστήριο: Η  νέα δημοτική αρχή  θα πρέπει να συνεχίσει την διαδικασία.

Απάντηση για το θέμα του κλειστού Γυμναστηρίου της Αριδαίας έδωσε ο Γιάννης Κετικίδης. Ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αλμωπίας τόνισε πως η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεχίσει τις διαδικασίες. 

Συγκεκριμένα αναφέρει

Η πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου Αριδαίας στο Δήμο Αλμωπίας» χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ με το ποσό των 2.024.800,00€.
Για το έργο έγιναν 2 διαγωνισμοί καθώς στον πρώτο υπήρχε ένα συστημικό λάθος για το οποίο δεν ευθυνόταν ο Δήμος Αλμωπιας. Όπως κρίθηκε από την Ενιαία Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών.
Επί της απόφασης όμως ακύρωσης του πρώτου διαγωνισμού ασκήθηκαν ένδικα μέσα από εταιρία που είχε έννομο συμφέρον. Ο Δήμος δικαιώθηκε 2 χρόνια μετά για την ληφθείσα απόφαση, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και κρίθηκε από το δικαστήριο ότι ορθώς ακυρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός και μπορούσε να συνεχιστεί η διαδικασία του δεύτερου διαγωνισμού και να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία. Συντάχθηκε σχετικό πρακτικό αντίστοιχης γνωμοδότησης της εισήγησης την 25η Οκτωβρίου 2022.
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ η οποία είναι υπεύθυνη για την έγκριση του έργου και την συνέχιση του, απέστειλε στις 12/09/2023 σύμφωνη γνώμη για την υπογραφή της σύμβασης και έτσι φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης στις 24/10/2023 από τους εκπροσώπους της Κοινοπραξίας και τον Δήμαρχο Αλμωπίας.
Στη συνέχεια Δεκέμβριο του 2023 κατατέθηκε το τεχνικό δελτίο Υποέργου (για το κατασκευαστικό έργο) και αίτημα παράτασης της πράξης, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση περί ακύρωσης του έργου.
Φτάσαμε στο σήμερα όπου πλέον υπάρχει νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Αλμωπίας που θα πρέπει να συνεχίσει την διαδικασία.
Το έργο θα πρέπει να μεταφερθεί ως πρόγραμμα γέφυρα, σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο όπως πράξαμε σε ανάλογες περιπτώσεις παράδειγμα με το έργο της ύδρευσης της Αριδαίας και με τις αγροτικές οδοποιίες και πολλά άλλα, όπου μεταφέρθηκαν από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και συνεχίζονται απρόσκοπτα.
Είναι θέμα πολιτικής παρέμβασης.
Πρόταση μου είναι να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από την νέα διοίκηση ώστε να μεταφερθεί και να συνεχιστεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Ένα έργο τόσο σημαντικό για την περιοχή μας καθώς δραστηριοποιούνται εκεί πλήθος αθλητικών συλλόγων για διάφορα αθλήματα και πολλές δράσεις, σύμβολο στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια και η εικόνα του δεν μας τιμά.
Θέτω τον εαυτό μου δίπλα σε αυτή την προσπάθεια ώστε να παρέχω κάθε δυνατή βοήθεια.
ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ