Γιάννης Κετίκογλου στο pellanews.gr: "Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει τα σχέδια κανενός! "
του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου
Η μεγάλη επιτυχία "Ο Μπακαλόγατος της ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ" επιστρέφει μετά από 1 χρόνο, αλλά όχι στο σανίδι, καθώς λόγω των μέτρων ασφαλείας αυτό είναι προσωρινά αδύνατον. Επιστρέφει όμως στους δεκτές σας πλέον, μέσα από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube.
Η 1η Διαδικτυακή προβολή θα γίνει στο YouTube, την Δευτέρα 6 Απριλίου, στις 21:00, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το pellanews.gr (δείτε εδώ:https://www.pellanews.gr/topikagiannitsa/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%...).
Ο υπεύθυνος των "Θεατρικών Πινελιών" Γιάννης Κετίκογλου, μίλησε στο pellanews.gr και στην ΠΕΛΛΑNEWS, μέσα τα οποία στηρίζουν τον Σύλλογο και την παρουσία τους στα θεατρικά/πολιτιστικά, αλλά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, ως χορηγοί επικοινωνίας.
Αποφασίσατε ως Θεατρικές Πινελιές και με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, να μεταδώσετε μέσω διαδικτύου μια παράσταση. Πως λάβατε αυτήν την απόφαση, που φυσικά έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά από τον κόσμο.
Ο δημιουργικός τρόπος απασχόλησης είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς την κατάσταση που επικρατεί. Το γέλιο είναι απαραίτητο αυτήν την περίοδο και μιας που η παράσταση «Ο Μπακαλόγατος, της ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» που ανέβηκε από τον σύλλογο μας το 2019 (6 & 7/04), άρεσε αρκετά στο κοινό θεωρήσαμε καθήκον μας να το προβάλλουμε πλέον διαδικτυακά εφόσον liveείναι αδύνατον.
Επιφυλασσόμαστε και για επόμενες παραστάσεις μας, όπου έχουμε προγραμματίσει να ανέβουν στο κανάλι μας στο YouTubeώστε να κρατούν συντροφιά στο καθένα μας.
Πως «δουλεύει» τώρα ο Σύλλογος, με το «Μένουμε Σπίτι»; Μπορεί μια τέτοια κατάσταση να σταματήσει τη θεατρική δραστηριότητα;
Όπως γνωρίζουμε το θέατρο είναι η τέχνη που μπορεί να συνδυάζει αρκετές μορφές δραστηριότητας. Αναμφίβολά μερικές από αυτές είναι η σωματική επαφή, η ομαδικότητα, τα παιχνίδια αυτοσχεδιασμού κ.α. Μπορεί αυτήν την περίοδο τα μέλη μας να απέχουν από αυτήν τους την δραστηριότητα όμως αρκετά τμήματα του συλλόγου μας επικοινωνούν πλέον διαδικτυακά καθώς αυτή είναι η νέα μόδα της εποχής μας.
Εβδομαδιαίες τηλεδιασκέψεις λοιπόν είτε σύγχρονης εκπαίδευσης είτε ασύγχρονης, παραθέτοντας υλικό σχετικό με την θεατρική δραστηριότητα. Μάλιστα το τμήμα ενηλίκων βρίσκεται σε πρόβες ώστε να είναι έτοιμο όταν όλα επιστρέψουν στην κανονικότητα, καθώς σύντομα θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος θα είμαστε και πάλι στο σανίδι!
Είσαι άνθρωπος του πολιτισμού. Κι εσύ Γιάννη μου και όλα τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Συλλόγου. Πως φαντάζεστε το αύριο για τη χώρα μας αλλά και τον πολιτισμό, όταν με το καλό γίνει η κατάσταση πιο ήπια;
Συζητώντας όλο αυτό το διάστημα με τα μέλη της ομάδας, καταλήξαμε πως μετά από αρκετό καιρό καθολικής απαγόρευσης για την αντιμετώπιση του ιού, κόσμος θα έχει ανάγκη από θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και άλλες τέχνες. Οι τέχνες είναι αυτές που θα φέρουν την εξυγίανση του ανθρώπου βοηθώντας τον στην ομαλότερη μετάβαση της πραγματικότητας.
Σας χάλασε τα «σχέδια» η κατάσταση με τον κορωνοϊό ή δεν μπορεί να σας πτοήσει τίποτα;
Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει τα σχέδια κανενός! Όταν η επιβίωση επέρχεται της ψυχαγωγίας και του ευ ζην όλα σταματούν. Προσέξτε αδρανοποιούνται δεν χάνουν την ζωηράδα τους.
Η κατάσταση που βιώνουμε «έπληξε» θεατρικά το εφηβικό και παιδικό τμήμα θεάτρου που τον ερχόμενο Μάιο θα παρουσίαζαν τις δικές τους δουλειές στους γονείς τους και στους φίλους τους, καθώς και το τμήμα ενηλίκων το οποίο θα συμμετείχε στην ετήσια παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών Γιαννιτσών «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ».Παράλληλα προχωρήσαμε και στην αναβολή μιας καλλιτεχνικής δράσης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσεων ΚΑ.ΣΥ.ΘΕ., όπως και της συμμετοχής της στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού «Let’sdoitGreece». Θεωρούμε όμως σημαντικότερο από όλα τα αγαθά, την υγεία. Δίχως αυτήν …
Εις το επανιδείν θα τα πούμε από κοντά την νέα θεατρική σεζόν 2020/2021… έως τότε θα τα λέμε διαδικτυακά #μένοντας_σπίτι.