close search results icon

Γιαννιτσά: Από το Γυμνάσιο είχε διαβάσει τα μαθηματικά έως την 1η Λυκείου!

Η αγάπη του για τους αριθμούς και τις πράξεις έκανε τον Θανάση Δομπάζη να βρει νωρίς τον δρόμο που ήθελε να ακολουθήσει.

Έχοντας «σαρώσει σε Μαθηματικά(19,2) και Χημεία(19,3), με την απαραίτητη υπομονή, το «κοφτερό» μαθηματικό μυαλό (όπως μας είπε ο φροντιστής καθηγητής του), και το στόχο που έβαλε από το Γυμνάσιο κιόλας, ο Αθανάσιος Δομπάζης από τα Γιαννιτσά, μιλά στην ΠΕΛΛΑNEWS για την επιτυχία του.

Πώς νιώθεις για τους βαθμούς που πέτυχες τελικά; Ευχαριστημένος, μπορούσες και καλύτερα;

Ειλικρινά το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το να περάσω στη σχολή μαθηματικών του ΑΠΘ . Οπότε μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος εφόσον είμαι ικανός να ακολουθήσω το όνειρο μου. Όμως μιλώντας αντικειμενικά πιστεύω ότι θα μπορούσα και καλύτερα.

Περίμενες το συγκεκριμένο περιεχόμενο ύλης για εξέταση; Πώς ήταν η προετοιμασία που έκανες κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

Το μόνο που μπορούσα να περιμένω ήταν ερωτήματα τα οποία θα μπορούσαν να απαντηθούν με τις γνώσεις του βιβλίου. Άρα κατά κάποιον τρόπο περίμενα την ύλη. Ως προς την προετοιμασία, μπορώ να πω πως διάβασα όσο άντεχα.

Γνωρίζω ότι αγαπάς, τολμώ να πω πως έχεις πάθος με τα Μαθηματικά. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό και τι έκανες στη συνέχεια;

Πάντα είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαθηματικά. Σε μικρότερη ηλικία ήταν το αγαπημένο μου μάθημα και μπορώ να πω ότι μελετούσα σε κάποιον βαθμό τις σχέσεις μεταξύ των αριθμών η οποίες μου φαίνονταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Στο γυμνάσιο πλέον αποφάσισα να μελετήσω τα μαθηματικά των επόμενων τάξεων εξαντλώντας έτσι μέχρι την πρώτη λυκείου την ύλη των σχολικών βιβλίων (μαζί και με τα εκτός ύλης κεφάλαια). Μετά την πρώτη λυκείου η ενασχόληση μου έγινε πλήρως εξωσχολική. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου τα μαθηματικά έγιναν για εμένα κάτι παραπάνω. Κατανόησα πως αποτελούν το σχεδιάγραμμα του σύμπαντος στο οποίο τα μοτίβα της φύσης εμφανίζονται με τον πιο όμορφο τρόπο, έτσι έγιναν και το κέντρο της ζωής μου.

Τι θα συμβούλευες τους επόμενους υποψήφιους, ως έμπειρος πια και επιτυχών στις πανελλήνιες εξετάσεις;

Να έχετε υπομονή. Κάντε ότι είναι δυνατόν ώστε να ακολουθήσετε αυτό που σας ενδιαφέρει περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ