close search results icon

Γιαννιτσά: Άξιος! / Μπαίνει κι αυτός στη "χρυσή" ιστορία της εστίασης

Όλα τα καλά, ακόμη και δεκαετίες μετά, τελειώνουν...

stighmiotipo-othonis-2024-11-17-204435-ltwj6.png
ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ποιος εκ των παλαιοτέρων γενεών, που μεσουράνησαν τις δεκαετίες '90-2000 μπορεί να ξεχάσει την ποιότητα που υπήρχε; Δεν θα αναφερθώ στη συγκεκριμένη ιστορία τόσο παλιά (από το 1963, γιατί οι περισσότεροι θα είναι στους ουρανούς), αλλά και τις επόμενες δεκαετίες. 


Κάποιοι κρατούν ακόμη τα "μπόσικα", την "αίγλη" των εποχών εκείνων, γιατί και θυμούνται αλλά και αγαπούν ακόμη την ποιότητα εκείνη.

Ποιος δεν θυμάται την Ταβέρνα του Βάγγου, για παράδειγμα, καθώς θα αναφερθούμε στον κληρονόμο που άφησε κι αυτός τη δική του εποχή;

Με την ίδια βαρύτητα, την ίδια "αίγλη", την ίδια ποιότητα και γιατί όχι, βελτιωμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σήμερα, σε σημεία που χρειαζόταν. 

Την παράδοση της υπέροχης κουζίνας της ταβέρνας του Βάγγου, κράτησε ο υιός Τάσος, με τον "Γλυκάνισο" του. 

Ο Τάσος Παπασπανόπουλος, διατήρησε τη "μαγεία" της κουζίνας του πατέρα του, έδωσε το δικό του στίγμα και σφραγίδα, άφησε τη δική του εποχή, επί της οδού Πλαστήρα. 

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθε η στιγμή της ξεκούρασης, της συνταξιοδότησης, τα ένσημα συμπληρώθηκαν, σαν πιάτα που "φούλαραν" ένα τραπέζι...τίγκα! Τι να κάνει άλλο, σπαθιά να καταπιεί; Πάλεψε, ίδρωσε, τα κατάφερε, προσέφερε, άξιος να μπει στη χρυσή ιστορία της εστίασης της πόλης των Γιαννιτσών και της ευρύτερης περιοχής. 

Βλέπεις ένα "πωλείται" έξω από το κατάστημα και νιώθεις οτι ο χρόνος πέρασε, τόσο γρήγορα, ακόμη κι αν προχθές τρόπον τινά, έπινες τη γραπούλα σου πάνω από ένα πιάτο λαχταριστά μπιφτέκια, στον φιλόξενο, ζεστό αλλά και δροσερό συνάμα χώρο του "Γλυκάνισου". 

Ο Αναστάσιος Παπασπανόπουλος, ο Τάσος όπως τον ήξερε ο κόσμος μιας και πάντα χαμογελαστός και "κουμανταδόρος" των πάντων, γεμάτος ενέργεια σαν μπαταρία "ντούρασελ", ανακοίνωσε το εξής:

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε κάτι που μας γεμίζει ανάμεικτα συναισθήματα.

Μετά από δεκαετίες γεμάτες γεύσεις, παρέες, χαρές και όμορφες στιγμές, το Μεζεδοπωλείο Γλυκάνισος ρίχνει αυλαία.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 1963, όταν ο πατέρας μας άνοιξε την Ταβέρνα Βάγγος, ένα μικρό στέκι που με τα χρόνια έγινε δεύτερο σπίτι για πολλούς από εσάς. Με σεβασμό στην παράδοση, συνεχίσαμε την πορεία του μέσα από τον «Γλυκάνισο», κρατώντας ζωντανό το μεράκι και την οικογενειακή μας φιλοσοφία.

Ο λόγος του κλεισίματος είναι απλός και ανθρώπινος: ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης!
Κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο γεμάτοι ευγνωμοσύνη, όχι μόνο για τα χρόνια λειτουργίας, αλλά κυρίως για τη ζεστασιά και την αγάπη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη, τις παρέες, τα γέλια και τα "στην υγειά μας". Θα μας λείψετε!!!


Με εκτίμηση και συγκίνηση,
Αναστάσιος Παπασπανόπουλος

Καλή ξεκούραση Τάσο κι αν χρειαστείς γεύσεις, θα μαγειρεύεις εσύ για σένα ή άλλοι για σένα, όπως τόσα χρόνια έκανες εσύ γι' αυτούς! Άξιος, επαναλαμβάνω, για το "πάνθεον" που συμπεριλαμβάνεσαι ήδη, στην ιστορία της εστίασης των Γιαννιτσών.

476912880-10224946543320756-8336017444260869614-n.jpg
Ο συντάκτης του άρθρου με τον άξιο στην ιστορία της εστίασης των Γιαννιτσών, Τάσο Παπασπανόπουλο.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ