close search results icon

Γιαννιτσά/Γιώργος Γιαντζής: "Οι παρελάσεις είναι φόρος τιμής-Αισθάνομαι βαθιά υπερηφάνεια"

Ένας άνθρωπος της παράδοσης, του πολιτισμού, αλλά και με ιστορική μνήμη για την τιμή στους προγόνους. 


stighmiotipo-othonis-2024-11-17-204435-iOPuL.png
ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ένας άνθρωπος του πολιτισμού, με εμπειρία στα πολιτιστικά και ιστορικά θέματα, καθώς κρατά γερά στην παράδοση πολλά χρόνια, με παραστάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχοντας δια-δραστικό ρόλο στον Σύλλογο Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας, αναφέρεται στην παρέλαση και στο νόημα της. 


Κι επειδή όπως σωστά αναφέρει "γίνεται λόγος πολλές φορές για τις παρελάσεις, με τα "γιατί" και τα "πως ακόμη" της και όλοι έχουμε πετύχει είτε συζήτηση γι' αυτό δίπλα μας, είτε με έντονους διαλόγους στην τηλεόραση και στα δελτία ειδήσεων, ο Γιώργος Γιαντζής, με ένδοξους προγόνους που "νιώθει" όταν τους "τιμά" και δεν βλέπει απλά μια "τυπική διαδικασία τιμής", καταθέτει την άποψη του. 

"Γίνεται συχνά λόγος για τις παρελάσεις που πραγματοποιούνται στις εθνικές επετείους. Πρόκειται για έναν θεσμό βαθιά συμβολικό, μέσα από τον οποίο οι νεότερες γενιές τιμούν εκείνες που προηγήθηκαν και πρόσφεραν ανιδιοτελώς στην πατρίδα.

stighmiotipo-othonis-2025-10-27-215647.png

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για τον ελληνικό λαό. Είμαστε ο μοναδικός λαός παγκοσμίως που γιορτάζει όχι το τέλος, αλλά την έναρξη ενός πολέμου. Κι αυτό, γιατί από τα πλάνα και τις μαρτυρίες της εποχής αντικρίζουμε έναν λαό ενωμένο, γεμάτο πίστη και χαμόγελο, να μάχεται ενάντια στον εισβολέα με θάρρος και αποφασιστικότητα", σημειώνει εξ αρχής και προσθέτει επισημαίνοντας:

"Με κάθε παρέλαση τιμούμε όλους εκείνους που θυσίασαν τα νιάτα, το μέλλον και τη ζωή τους, ώστε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία και τα αγαθά που θεωρούμε αυτονόητα.

569380151-10241877266327846-2891263167279902060-n.jpg

Προσωπικά, αισθάνομαι βαθιά υπερηφάνεια και συγκίνηση τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου παππού μου, δεκανέα Ελευθερίου Καμπούρογλου, ενός νέου μόλις 21 ετών που πολέμησε με αυταπάρνηση στα αφιλόξενα βουνά της Αλβανίας".

Ο κ. Γιαντζής κλείνει τονίζοντας "ας αναλογιστούμε, λοιπόν, τη σημασία και την ιερότητα των παρελάσεων. Δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμα αργία· είναι ένας φόρος τιμής σε εκείνους που μας χάρισαν το ύψιστο δώρο της ελευθερίας".

571369355-10241877265247819-5876699914254454944-n.jpg










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ