Γιαννιτσά: Η ώρα των αποφάσεων για την εστίαση της πόλης
του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου
Μέσα στην εβδομάδα που θα διανύσουμε δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή πως θα γίνει ξεχωριστή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους καφεζυθεστιάτορες των Γιαννιτσών και τη ευρύτερης περιοχής, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τον γνωστό πλέον τρόπο της τηλεδιάσκεψης.
Από πλευράς δημοτικής αρχής αφέθηκαν περιθώρια για συζήτηση επί των καυτών θεμάτων που αντιμετωπίζει η εστίαση της πόλης, όπως και σε όλη την Ελλάδα βεβαίως, με στόχο να βρεθεί χρυσή τομή, ούτως ώστε να ξεκινήσουν στεκόμενοι στα πόδια τους, μετά τα μέτρα ασφαλείας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Αρμόδιοι επί των θεμάτων αυτών Αντιδήμαρχοι είναι ο Οικονομικών Ιωάννης Φωκάς και Τεχνικής Υπηρεσίας Χρήστος Βουτσάς.
Από πλευράς αντιπολίτευσης, τόσο η μείζονα, όσο και η ελάσσον, στάθηκαν στο πλευρό των καταστηματαρχών, με σκοπό να στηριχθούν τα αιτήματα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από πλευράς μείζονος, εισηγήτρια επί του θέματος ήταν η Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Δαρδανελιώτη, που με την ιδιότητα του επαγγέλματος της (δικηγόρος), αποτελεί και τη νομική σύμβουλο για την ίδρυση εκ νέου του Συλλόγου Εστίασης Δήμου Πέλλας, που είναι στα σκαριά και στις γραφειοκρατίες και πρόκειται σε λίγο διάστημα να πάρει «σάρκα και οστά».
Η κ. Δαρδανελιώτη σημείωσε προτείνοντας για τα καταστήματα την απαλλαγή από την καταβολή του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου για όλο το 2020, απαλλαγή από την καταβολή του μηνιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλο το 2020, ενώ ανέφερε να γίνει προσπάθεια ώστε να απαλλαχθούν από το 0,5 ευρώ του τζίρου τους. Πρότεινε επίσης να γίνει εκ νέου τροποποίηση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων , ώστε να μπορούν να τοποθετήσουν κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών τραπεζοκαθίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους, όπου αυτό είναι δυνατόν να γίνει, πάντα σε συνενόηση με την Τροχαία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (Τεχνικής Υηπρεσίας).
Νεότερα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, τη στιγμή που ήρθε και το καλό νέο για την εστίαση, που είναι το άνοιγμα της νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη που ήταν η 1η Ιουνίου, δηλαδή τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου. Περισσότερες λεπτομέρειες και οι εξελίξεις τόσο στο pellanews.gr (εάν προκύψει κάτι νεότερο) και φυσικά στην έντυπη ΠΕΛΛΑNEWS που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 20 Μαΐου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Αγιασμός στις Σχολές Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. σε Αχαρνές και Βέροια
16 Σεπτεμβρίου 2026