close search results icon

Γιαννιτσά: Η απόλυτη καταστροφή σε επιχείρηση- Θλίψη και απελπισία (φώτος)

Οι εικόνες με τις οποίες κάθε άνθρωπος θα έπιανε το κεφάλι του απεγνωσμένος...

1-kbyJp.jpg

Περνώντας από το 2ο χιλιόμετρο Γιαννιτσών-Εδέσσης, αντικρύζεις αυτό που δεν θα ήθελες, εικόνα καταστροφής που το μάτι μας ειδικά τελευταία βρίθει των οματιών μας. 

2-Khnea.jpg
3.jpg

Το βράδυ της Τρίτης 12 Απριλίου, το κατάστημα ανταλλακτικών και συνεργείο Ακονίδης, πήρε φωτιά, η οποία όπως εκτιμάται προκλήθηκε από αυτοκίνητο ΙΧ το οποίο βρισκόταν εντός του καταστήματος προς επισκευή. Το αυτοκίνητο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέφερε όχημα οδικής βοήθειας, μετά από βλάβη που έπαθε στον δρόμο. 

Κατά έναν "τεχνικό" τρόπο, μία αντλία (όχι βενζίνης), η οποία δεν ήταν περασμένη και συνδεδεμένη ως έπρεπε, προκάλεσε σπίθες, οι οποίες συνδυαστικά με κάποιο άλλο σημείο του καταστήματος δημιούργησε υπερθέρμαση, με αποτέλεσμα την πρόκληση πυρκαγιάς. Δεν ήθελε πολύ, για να "λαμπαδιάσουν" οι χώροι του καταστήματος. Η πυροσβεστική υπηρεσία Γιαννιτσών ειδοποιήθηκε και έφτασε γρήγορα. 

Με όσες δυνάμεις υπήρχαν, οι προσπάθειες των ανδρών ήταν άμεσες, συνεχείς και επίπονες. Όμως, θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες, τις οποίες δεν έχει η υπηρεσία (χωρίς φυσικά δική της ευθύνη, άλλοι είναι οι υπεύθυνοι) και η ζημιά να μην ήταν ολοκληρωτική. Απουσία αυτών των περαιτέρω δυνατοτήτων, οι όποιες προσπάθειες δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4-QPgIg.jpg
5-ApWSw.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10-tIoU6.jpg
11.jpg
12.jpg

Η απελπισία, ο πόνος από τους κόπους μιας ζωής των υπευθύνων του καταστήματος, των άψογων αυτών επαγγελματιών και γνωστών στην τοπική κοινωνία, ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Πολύς κόσμος που προσέτρεξε για να τους συμπαρασταθεί, κοιτούσε τις εικόνες καταστροφής και δεν μπορούσε να το πιστέψει. 

13-c15Ot.jpg
14.jpg
15.jpg

Όπου κι αν κοιτούσες, αποκαϊδια. Σκηνικό πολέμου...

16-5IuKw.jpg
17.jpg
19.jpg
18-P4hPs.jpg
20-ytzJG.jpg
22.jpg
23.jpg


















 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ