close search results icon

Γιαννιτσά οδοφωτισμός LED: Πάλι δεν υπήρξε...φως στο τούνελ!

Για ακόμη μία φορά δεν "πέρασε" το θέμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Σε μία συνεδρίαση η οποία ήταν η 3η στη σειρά μετά από δύο που προηγήθηκαν με θέματα τον Ισολογισμό και τον Προϋπολογισμό, συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση LED στα Γιαννιτσά. Το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Πέλλας είχε μεγάλη ατζέντα πριν λίγες μέρες.

Το ζήτημα που αφορά τον οδοφωτισμό απασχόλησε τη συνεδρίαση για τρίτη φορά. 

"Ο λόγος που μπαίνει και πάλι το θέμα στο συμβούλιο, είναι μία προδημοσίευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι τα έργα οδοφωτισμού θα επιδοτηθούν, με μία πρόσκληση η οποία έχει μόλις 30.000.000 και με ανώτατο ποσό το 1,5 εκατομμύριο ανά Δήμο για οδοφωτισμό. Αν υπήρχε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν εξ ολοκλήρου αυτό θα γινόταν. Μέχρι να περιμένουμε εμείς μία 100% επιδότηση μπορεί να φάμε μία 10ετία για να αλλάξουμε τα φώτα και μέχρι τότε το ενεργειακό κόστος να μας αλλάξει τα φώτα στην κυριολεξία", σημείωσε ο Δήμαρχος Δήμου Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. 

screenshot-18.png

Εξήγησε τους λόγους, τις μορφές χρηματοδότησης, υπερασπιζόμενος τη θέση της δημοτικής αρχής για σύναψη δανείου με ποσό 6.200.000 ευρώ, για να αλλαχθούν 6.500 φωτιστικά και να μετατραπούν σε LED, αναφέροντας αναλυτικά το γιατί και το πώς συμφέρει η συγκεκριμένη πρόταση τον Δήμο.

Η θέση της μείζονος αντιπολίτευσης δια του επικεφαλής της Στάθη Καστερίδη διεφώνησε και πάλι, εμμένοντας οτι μπορεί με κάποιον άλλον τρόπο να γίνει το έργο αυτό, ενώ η ελάσσον αντιπολίτευση για του επικεφαλής της Θόδωρου Θεοδωρίδη έμεινε στη θέση της, που αναφέρει πως το έργο αυτό μπορεί να γίνει με Σ.Ε.Α. (δάνειο από ιδιώτη).

screenshot-10-mpGqh.png
screenshot-7-BhGwd.png

Το θέμα δεν κατέληξε και πάλι πουθενά, ενώ υπήρξε και ένταση με μια φράση από πλευράς μείζονος και η οποία ξεσήκωσε την παράταξη της δημοτικής αρχής.

screenshot-8-JOcC3.png
screenshot-9-R0Vmg.png

Οψόμεθα, να δούμε που θα καταλήξει τελικώς η αλλαγή φωτισμού, η οποία όπως αναφέρεται, θα φέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας στην πόλη των Γιαννιτσών. Θα βρεθεί "χρυσή τομή", θα γίνει κάτι άλλο, θα επανέλθει με αντιπρόταση και πάλι η δημοτική αρχή; Ο καιρός θα δείξει...








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ