close search results icon

Γιαννιτσά: Οι τρεις φορείς που διοργάνωσαν το "δεν ξεχνώ" των Τεμπών

Τι αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση που εξέδωσαν. 

Γιαννιτσά: Οι τρεις φορείς που διοργάνωσαν το "δεν ξεχνώ" των Τεμπών

Ημέρα μνήμης η χθεσινή, Τετάρτη 28/2, για την τραγωδία των Τεμπών. Στα Γιαννιτσά η μνήμη των 57 θυμάτων (μεταξύ αυτών και της Ιφιγένειας από τα Γιαννιτσά) στην πλατεία ΕΠΟΝ, όπως διαβάσατε στο pellanews.gr (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/eklapsan-ta-giannitsa-143557).

Οι διοργανωτές εξέδωσαν επίσημο δελτίο τύπου, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Τιμώντας τη μαύρη επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας (Γιαννιτσών), η Εκπαιδευτική Καινοτομία και Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας οργάνωσαν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία της Πόλης μας για συγκέντρωση και σιωπηρή διαμαρτυρία στην Πλατεία ΕΠΟΝ. 

1.jpg
φώτο: copyright pellanews.gr - ΠΑΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
3.jpg
1.jpg
φώτο: copyright pellanews.gr - ΠΑΥΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τα φαναράκια με κεριά που σχημάτισαν τον τραγικό αριθμό 57 των θυμάτων στα Τέμπη και η μαγνητοφωνημένη συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού, (Προέδρου του Συλλόγου για τα θύματα των Τεμπών) που ακούστηκε, αντικατέστησαν τις θορυβώδεις ομιλίες και χαιρετισμούς που συχνά επιλέγονται σε ανάλογες περιπτώσεις, για να εκφραστεί ο βουβός πόνος και ο θυμός που επικρατεί στην κοινωνία ολόκληρη για την ατιμωρησία των υπευθύνων.

Ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και υπογράφτηκε το παρακάτω ψήφισμα από πλήθος Συλλόγων και Φορέων της πόλης, αλλά κυρίως από το μεγάλο πλήθος των συμπολιτών μας που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τις ψυχές που χάθηκαν και να δηλώσει την αντίθεσή του στην προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που επιχειρείται.

Οι Διοργανωτές: Εργατουπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας

Εκπαιδευτική Καινοτομία

Παρέμβαση Πολιτών Πέλλας




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ