close search results icon

Γιαννιτσά: Το παράπονο μίας μαθήτριας για στήριξη όσων καινοτομούν

Στην τελετή βράβευσης μαθητών και αθλητών. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Το περασμένο Σάββατο (2/2/2024) έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών η τελετή βράβευσης μαθητών/τριών που κέρδισαν διέπρεψαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και αθλητών/αθλητριών για τις επιτυχίες τους. Βεβαίως, μεταξύ των βραβεύσεων, υπήρξαν και σχολεία, καθώς έγιναν και συλλογικές δουλειές, οι οποίες παρουσίασαν μεγάλη επιτυχία.

Μία εξ αυτών, η εφημερίδα του Γυμνασίου της Πέλλας, όπου εδώ και 10 συναπτά έτη εκδίδει μια πολύ ωραία εφημερίδα. Και αναφέρουμε το συγκεκριμένο εγχείρημα, διότι μία μαθήτρια, θέλησε να εκφράσει ένα παράπονο και το οποίο πράγματι έκανε δια μικροφώνου στην εκδήλωση. 

Όπως είπε "όταν πήγαν στην Αθήνα για βράβευση για την εφημερίδα ο καθένας πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα του διαμονής και μεταφοράς". Έτσι, η μικρή "δημοσιογράφος", είπε πως "χρειάζονται στήριξη από τον Δήμο και από φορείς, να υπάρξουν θεσμοί που να το κάνουν αυτό, οικονομικά αλλά και γενικότερα, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη δημόσια παιδεία". 

Όπως αναφέρεται από πλευράς της δημοτικής αρχής "το Σάββατο το βράδυ(2/3) είχαμε τις βραβεύσεις αθλητών συλλόγων, μαθητών και σχολείων του Δήμου μας που διέπρεψαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες και διαγωνισμούς μέσα στο 2023 όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Λίγο πριν την λήξη της εκδήλωσης και μετά την βράβευση της σχολικής εφημερίδας "cool school", που εκδίδει το Γυμνάσιο της Πέλλας, για την κατάκτηση του 3ου Πανελλήνιου Βραβείου στο διαγωνισμό του φορέα horizontes4all με θέμα "17 στόχοι του ΟΗΕ" το 2023, η εκπρόσωπος μαθήτρια Γκουδεράκη Ελένη του Γυμνασίου θέλησε να εκφράσει όπως είπε και η ίδια ένα παράπονο.

Η μαθήτρια ανέφερε ότι σ΄αυτήν την 10χρονη προσπάθεια του σχολείου να εκδίδει την δική της εφημερίδα με πολύ μεράκι και αγάπη από τα παιδιά και τους καθηγητές τους, κατακτώντας μάλιστα και Πανελλαδικές διακρίσεις, το εγχείρημα αυτό δεν είχε μέχρι σήμερα την στήριξη των τοπικών αρχών και συγκεκριμένα της δημοτικής αρχής, αφού η μαθήτρια του σχολείου και η καθηγήτρια κάλυψαν με προσωπικά έξοδα την μετάβαση και την παραμονή τους στην Αθήνα για την παραλαβή της διάκρισης".

Δείτε το βίντεο:


Η απάντηση του Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη

Με την κάθοδο από το βήμα της μαθήτριας ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Φουντουκίδης πλησίασε την ομάδα των μαθητών που εκπροσωπούσαν το σχολείο τους και δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος από δω και πέρα θα είναι υποστηρικτής και αρωγός σε κάθε προσπάθεια διάκρισης όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου σε κάθε δραστηριότητά τους, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές έχουν πανελλαδικό και διεθνές χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τις μαθήτριες στο Δημαρχείο και ζήτησε να τον επισκεφθούν με τη συνοδεία των καθηγητών τους, έτσι ώστε να τον ενημερώσουν για τις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας του σχολείου και να εξετάσουν τα μέσα με τα οποία ο Δήμος θα μπορέσει να τους στηρίξει.

screenshot-62.png


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ