Γιαννιτσά/Βάλια Ασταρτζή: Έσωσε ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ!
Τι θα γίνει ρε παιδιά με το θέμα "Αλκοόλ και ανήλικοι";

Κι όμως.
Σε μία εκ των εκδηλώσεων που γίνονται τα καλοκαίρια σε κάθε γωνιά του Δήμου Πέλλας, έχουν υπάρξει φαινόμενα που ανήλικοι καταναλώνουν αλκοόλ. Κρυφά προφανώς από οποιονδήποτε, δράττουν της ευκαιρίας της χαρούμενης ημέρας, που τα μάτια όλων είναι στραμμένα στον χορό και το τραγούδι. Όμως, αυτό επιφέρει κινδύνους, πολλαπλούς, που μπορούν να οδηγήσουν έως και τον θάνατο.


Κατευθείαν επενέβη και με τις πρώτες βοήθειες που τις παρείχε, η κοπέλα συνήλθε και ουσιαστικά σώθηκε από κάθε κίνδυνο που μέχρι εκείνη τη στιγμή διέτρεχε!
Αφενός η κ. Ασταρτζή βρέθηκε ως...θεοσταλμένη στο σημείο, αφετέρου η ανήλικη κοπέλα βρήκε τον...άγγελο της, που την έσωσε από κάτι που κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είναι αυτό.
Μια στην κυριολεξία "θεϊκή" πράξη, που δίνει κι ένα μήνυμα σαφές και χωρίς να χωράει καμιά δεύτερη κουβέντα:
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ, ΠΟΤΕ!

Και φυσικά, πόσο πολύτιμο είναι τελικά να έχει κάποιος γνώση, για να σώσει έναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο ένα παιδί. Κι αυτός ο άνθρωπος έμελλε να είναι η μοναδική εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ΚΑΡΠΑ/Πρώτων Βοηθειών, σε ένα πολύ μεγάλο γεωγραφικό πεδίο.
Αν έχεις τύχη διάβαινε, αλλά όχι παραβλέποντας τον νόμο, όχι παραβλέποντας την ίδια τη ζωή σου λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Γυμνάσιο Σκύδρας - Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 9:30 π.μ. ο Αγιασμός
09 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ