close search results icon

Γιατί επιλέγω Δημήτρη Γιάννου για Δήμαρχο

Γιατί επιλέγω Δημήτρη Γιάννου για Δήμαρχο

γράφει ο Ιάκωβος Θεοδώσης

Την Κυριακή εκλέγουμε manager σε μια πολύ δύσκολη τετραετία χωρίς πλειοψηφίες στο Δ.Σ. 
Πρέπει να επιλέξουμε αυτόν που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυβερνήσει με επιτυχία στην περίοδο που έρχεται. Δεν έχουν καμία τύχη λοιπόν τακτικές πόλωσης. Δεν υπάρχει θέμα αν συμπαθούμε ή αντιπαθούμε κάποιον από τους δυο υποψηφίους. Αφήνοντας στην άκρη το θυμικό, μόνο με την ψυχρή λογική πρέπει να διαλέξουμε την βέλτιστη λύση. Άλλωστε είναι μονόδρομος οι συνεργασίες.
Έχουμε λοιπόν
Τσεπκετζής Γιάννης ΄΄νέος΄΄ σε ηλικία με λίγη πείρα στην διοίκηση από την συμμετοχή του στην διαχείριση του Κέντρου των καταρρακτών, χωρίς μεγάλες επιτυχίες από αυτή την περίοδο. Ο συνδυασμός του εξέλεξε 8 Δημοτικούς Συμβούλους, νέους κατά βάση. 
Γιάννου Δημήτρης, υποψήφιος για τρίτη θητεία. Το γεγονός της διοικητικής εμπειρίας 9 χρόνων του δίνει τον χαρακτηρισμό του έμπειρου αυτοδιοικητικού. Όσες λάθος επιλογές ή αποφάσεις και αν του καταλογίσουμε, είναι γενικά αποδεκτό ότι συμμάζεψε τα χαώδη ελλειμματικά οικονομικά του Δήμου μας και προσπάθησε να εξελίξει την πόλη. Ο Συνδυασμός του εξέλεξε 10 Δημοτικούς Συμβούλους, που ήδη υπηρετούσαν στις θέσεις αυτές. Έχει ανάγκη για 2 λιγότερους Δ.Σ. που θα συναινούν, από ότι ο Γιάννης Τσεπκετζής.
Αν συνυπολογίσουμε και την ανανέωση του Συνδυασμού του Αντώνη Ρυσάφη, θα έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ανανεωμένο κατά τα 2/3 των μελών του. Επικεντρώνομαι στο Δ.Σ. γιατί με τον νέο εκλογικό Νόμο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα έχουν πολύ σημαντικότερη ευθύνη από προηγουμένως. Ο Δήμαρχος εισηγείται και το Δ.Σ. αποφασίζει. Δεν θα έχει ποτέ απόλυτη πλειοψηφία για να περάσει τις αποφάσεις του. Δεν θα έχουμε δηλαδή ποτέ προσωπικές ( αλαζονικές αν θέλετε) αποφάσεις.
ΖΗΤΕΙΤΑΙ λοιπόν αυτός που θα πετύχει την μέγιστη συναίνεση, θα είναι ευέλικτος, έμπειρος διοικητικά, και διπλωματικός ώστε η πόλη μας να διοικηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταντήσουμε σαν την Λίμνη Ευβοίας όπου ο Δήμαρχος έχασε την πλειοψηφία και λόγω των έντονων αντιπαραθέσεων δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση για χρόνια και με τα βίας διαχειρίζονται τα σκουπίδια μόνο. 
Προσπάθησα να αναλύσω αντικειμενικά κατά το δυνατόν ( όποιος δηλώνει αντικειμενικός είναι σίγουρα υποκειμενικός) την κατάσταση, παραβλέποντας ότι ήμουν υποψήφιος με τον νυν Δήμαρχο. Άλλωστε η ομάδα μας ΕΔΕΣΣΑ ΠΟΛΙΣ ΠΡΟΤΥΠΟ με αυτό περίπου το πρίσμα αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Γιάννου. Θεωρώ ότι η καλύτερη επιλογή μας θα είναι μια ακόμα θητεία του για τους λόγους που προανέφερα.
Ελπίζω την Κυριακή να επικρατήσει η λογική και όχι το συναίσθημα και να βαδίσουμε όλοι μας δημιουργικά συνεργαζόμενοι στην νέα τετραετία για μια Πρότυπη Πόλη Έδεσσα που όλοι μας αγαπάμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ