close search results icon

Γιατί ο Μητσοτάκης λέει ναι σε ανασχηματισμό και όχι σε εκλογές

Τι αναφέρουν πληροφορίες. 

Εμφανώς ενισχυμένος επέστρεψε ο Κ. Μητσοτάκης από την Ουάσιγκτον, αλλά και αποφασισμένος να κεφαλαιοποιήσει το θετικό μομέντουμ, που έχουν δημιουργήσει τόσο τα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος όσο και η υποδοχή του από τον Τζ. Μπάιντεν και το Κογκρέσο.

Η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού, όμως, όπως φαίνεται, δεν θα είναι «παραδοσιακή» ούτε θα δικαιώσει τους φόβους της Κουμουνδούρου για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης, που βλέπει με ικανοποίηση τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών προς το τέλος της τετραετίας (άνοιξη του 2023), πιστεύοντας ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής του θα γίνονται όλο και πιο απτά και μετρήσιμα με την πάροδο του χρόνου. Η φράση που λέει συχνά στους συνεργάτες και τους υπουργούς του, όταν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, είναι «έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε έως τις εκλογές». Η διεξαγωγή των εκλογών το 2023 όμως καθιστά πιο πιθανό έναν τελευταίο ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, έχει καταλήξει στην ανάγκη του ανασχηματισμού και μάλιστα με διπλό στόχο: Αφενός να βελτιωθούν τομείς της κυβερνητικής πολιτικής οι οποίοι δεν έχουν την απόδοση που ήθελε και αφετέρου να δημιουργήσει ένα πιο «μάχιμο» και εκλογικό κυβερνητικό σχήμα στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Οι πληροφορίες θέλουν έναν ανασχηματισμό που θα προκαλέσει αίσθηση με αλλαγές σε 3-5 σημαντικά υπουργεία και την αξιοποίηση μελών της Κ.Ο. Ενώ η απόφαση για έναν ουσιαστικό και όχι διορθωτικό ανασχηματισμό φέρεται να είναι ειλημμένη, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το πότε θα γίνει.

πηγή: eleftherostypos.gr - Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ