close search results icon

Γιώργος Φλωρίδης: «Συνωμοτικά οργανώθηκε το κόμμα ΝΙΚΗ»

"Η ομάδα κρούσης Τσίπρα, είναι για το «αίμα» που θα χυθεί μετά τις εκλογές". 

«Οποιος πει ότι προέβλεψε την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω δε λέει την αλήθεια», σημείωσε αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαϊου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση. Εν όψει των δεύτερων εκλογών, τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά.

Ερωτηθείς για την εντυπωσιακή εμφάνιση και άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ, που μεταξύ άλλων πήρε υψηλά ποσοστά στο νομό Κιλκίς όπου ο κ. Φλωρίδης έχει διατελέσει νομάρχης αλλά και βουλευτής ΠΑΣΟΚ, επισήμανε:

«Συνειδητοποιήθηκε κάποια στιγμή τι ακριβώς έχει συμβεί, αυτό το κόμμα οργανώθηκε τελείως συνωμοτικά, με πρωταγωνιστές κάποια μοναστήρια, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, ιερείς, ένα δίκτυο που έδρασε πάρα πολύ συνωμοτικά, φτιάχτηκε πρώτα το εκλογικό σώμα επάνω στην εκμετάλλευση της πίστης απλών ανθρώπων, και στην συνέχεια βγήκε αυτό το κόμμα.

Το οποίο μπορεί να αποτελέσει μία διαρκή πληγή για την Ορθοδοξία, διότι η Ορθοδοξία είναι ενοποιητικό στοιχείο του Εθνους, από τότε που υπάρχει αυτό το Εθνος, και από τότε που υπάρχει η Ορθοδοξία, και ξαφνικά ένα κόμμα θα εμφανιστεί να την εκπροσωπεί, και αυτό το κόμμα θα μπει στην διχαστική αντιπαράθεση, την κομματική και την πολιτική».

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου για την παρέμβαση Ιερώνυμου ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι: «Αυτό είναι μια καλή αρχή αλλά δεν φτάνει. Πρέπει να βοηθηθούν οι παραπλανημένοι άνθρωποι, οι καλοπροαίρετοι κτλ ότι εδώ δεν πρόκειται για κάτι που συνδέεται με την Ορθοδοξία, και την πίστη και την Εκκλησία, αλλά συνδέεται με σκοπούς αλλότριους τελείως προς αυτές τις έννοιες, και θα πρέπει ο κόσμος να το κατανοήσει και να μην παρασυρθεί, όπως τέλος πάντων έδειξε να παρασύρεται την πρώτη περίοδο.

Αυτοί που συναποτελούν αυτό το κόμμα είναι σαφώς εναντίον του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, εκ των πραγμάτων έχουν επιρροές από τη Ρωσία, αυτό σημαίνει ότι δρουν υπέρ του βασικού εχθρού του Οικουμενικού Πατριαρχείου που είναι οι Ρώσοι οι οποίοι θέλουν να του αποσπάσουν την οικουμενικότητα και τα πρωτεία, άρα εδώ βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που είναι πάρα πολύ επικίνδυνη».

Σχολιάζοντας τις μετεκλογικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι παρά τη συντριβή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 21ης Μαϊου δεν υπήρχε περίπτωση να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε νομίζω ότι είναι στον χαρακτήρα του. Και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα που έφτιαξε τώρα, δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά είναι η ομάδα κρούσης για το αίμα που θα χυθεί μετά τις εκλογές – εσωκομματικά μιλάω και σε εισαγωγικά αυτό που είπα – εσωκομματικά μετά την ήττα της 25ης Ιουνίου.

Λοιπόν αυτός ετοίμασε την ομάδα κρούσης για τότε. Γι’ αυτό που έρχεται τότε...

Εϊναι η ομάδα κρούσης για την επόμενη εσωτερική εμφύλια αναμέτρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε η Αριστερά είναι μαθημένη σ’ αυτά».

Η αναφορά στο κόμμα "Νίκη" και στις εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ