close search results icon

Γιώργος Καρασμάνης: Ως βουλευτής κατέλαβα προσπάθεια στήριξης των πολυτέκνων

Γιώργος Καρασμάνης: Ως βουλευτής κατέλαβα προσπάθεια στήριξης των πολυτέκνων

Στις εκδηλώσεις βράβευσης των πολυτέκνων οικογενειών βρέθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης.  Ο π. Υπουργός δήλωσε:

‼️ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ

Σεβασμιότατε

Κύριοι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Έδεσσας και Γιαννιτσών

🟦Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σ’ αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση, και ειλικρινώς λυπούμαι που ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα δεν μου επιτρέπουν να παραστώ.

Το σημαντικό είναι ότι η Εκκλησία μας τιμά τις πολύτεκνες οικογένειες επιβραβεύοντας έμπρακτα τα παιδιά τους που, κόντρα σε κάθε αντιξοότητα αρίστευσαν ως μαθητές και ως επιτυχόντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Και ότι την ίδια τιμή αποδίδει στις νέες μητέρες που τα τελευταία τρία χρόνια δημιούργησαν πολύτεκνες οικογένειες.

🟦Ασφαλώς, οφείλονται εύσημα στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, που είχε την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη βράβευση και τη συμβολική στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών, σε μια περίοδο μάλιστα που το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έχει ήδη προσλάβει δραματικές διαστάσεις.

🟦Προσωπικά, διαβλέποντας τον κίνδυνο από αυτήν την ωρολογιακή βόμβα στα ίδια τα ¨θεμέλια¨ της πατρίδας μας, ως Βουλευτής αλλά και ως γόνος ο ίδιος πολύτεκνης οικογένειας, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη αυτών των οικογενειών.

🟦Σε συνεργασία με τους Προέδρους των δύο Συλλόγων – το φίλο μου Κώστα Μπεκρή των Γιαννιτσών του οποίου πολλά υπομνήματα (2020-2023) αναδείχτηκαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και ορισμένα έγιναν πράξη, αλλά και τον επίσης φίλο Πρόεδρο της Έδεσσας Γιώργο Μίσχο – πετύχαμε σημαντικά πράγματα, όπως:

✅ Την αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, αλλά και παιδιών με αναπηρία, καθώς και την επιχορήγηση άτοκων δανείων για απόκτηση στέγης για νέα πολύτεκνα ζευγάρια.

Όμως, επειδή ο Βουλευτής πρέπει να νομοθετεί, το σημαντικότερο υπήρξαν οι τρεις Τροπολογίες μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια που έγιναν Νόμοι του Κράτους.

✅ Η μία ήταν για να ισχύει στο εξής η οικογενειακή κατάσταση από την αίτηση μέχρι και την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, στο Δημόσιο των παιδιών πολυτέκνων, τρίτεκνων και ΑΜΕΑ (Νόμος 4622/19 άρθρο 119).

✅ Η άλλη, που έγινε επίσης δεκτή, αφορά στη συνυπηρέτηση των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, την επανένωσή τους στην ίδια Εστία, δίνοντας έτσι ανάσα στον οικογενειακό προϋπολογισμό (Νόμος 5027/2023 άρθρο 34).

✅ Με την τρίτη Τροπολογία μου, δόθηκε η δυνατότητα σε πολύτεκνους και τρίτεκνους να μεταταχθούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου με αλλαγή της σχέσης εργασίας τους, κάτι που μέχρι τώρα απαγορευόταν (Νόμος 5043/2023 άρθρο 40).

‼️Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι σε κάθε περίπτωση και από οποιοδήποτε μετερίζι, θα είμαι πάντα – με πράξεις και όχι με λόγια – παρών στον αγώνα για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Με βαθιά εκτίμηση

Γιώργος Καρασμάνης

Πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ