close search results icon

Γλυπτά Παρθενώνα: Μετά την απρέπεια του Σούνακ ο Βρετανός ΥΠΕΞ ζήτησε και είδε τον Γεραπετρίτη

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατόπιν αιτήματος του πρώτου, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ωστόσο, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Επίσης, συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, και τον Σουηδό ομόλογό του, Τομπίας Μπίλστρομ, είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει χαρακτηριστικά: » Πριν την έναρξη της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τον Υπουργό Εξωτερικών Σουηδίας, Τομπίας Μπίλστρομ, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν».

Η ανάρτηση

πηγή: tanea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ