close search results icon

"Γλωσσολογία απ' όλους" από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θράκης

Για αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είστε απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οποιουδήποτε τμήματος της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή απλά λάτρης της γλωσσολογίας και θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ελληνική γλώσσα; Αν ναι, τότε σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό/επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Γλωσσολογία για όλους» από 4 Μαρτίου 2024 έως 31 Μαΐου 2024.

telikh-afisa-13-12-2023-jpg.jpg


Ο στόχος του προγράμματος είναι η επαφή ατόμων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εργασιακού/ακαδημαϊκού πεδίου, με τους τρεις βασικούς κλάδους της γλωσσολογίας (θεωρητική, ιστορική και εφαρμοσμένη), ώστε να γνωρίσουν εις βάθος με εκλαϊκευτικό, γοητευτικό και διαδραστικό τρόπο την περιγραφή και την παγκόσμια αξία της ελληνικής γλώσσας, το γλωσσικό ιστορικό/πολιτιστικό παρελθόν, τις βασικές αρχές της διδακτικής της γλώσσας, τη διάκριση γλωσσολογικής επιστήμης και ψευδοεπιστήμης και τις αρχές της επιστημονικής ορολογίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: βασικές αρχές της γλωσσολογίας, επίπεδα γλωσσικής ανάλυσης, λεξικολογία, γλωσσική μυθολογία, γλωσσική αλλαγή, ιστορία ελληνικής γλώσσας, διαλεκτολογία, ετυμολογία, διδασκαλία της ελληνικής ως μητρικής και ως δεύτερης/ξένης γλώσσας, υφογλωσσολογία και λεξικογραφία, ψυχογλωσσολογία, νευρογλωσσολογία και ειδική αγωγή, λοιποί κλάδοι γλωσσολογίας.
Ο απόφοιτος του σεμιναρίου θα αποκτήσει μια στέρεα και εις βάθος γνώση της ελληνικής γλώσσας, θα συνδέσει το αντικείμενο της εργασίας του με τη γλώσσα ως βασικό εργαλείο διεκπεραίωσής της και θα ενισχύσει το βιογραφικό του με ένα σημαντικό ακαδημαϊκό προσόν γλωσσογνωσίας.

Κόστος: 300 ευρώ (2 δόσεις) με εκπτώσεις σε κατηγορίες δικαιούχων. Έναρξη υποβολής αιτήσεων: 13/12/2023 - Καταληκτική ημερομηνία: 30/01/2024 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι την κάλυψη του ανώτατου ορίου 100 θέσεων).Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή των αιτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://kedivim.duth.gr/avada_ portfolio/γλωσσολογία-για- όλους/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ