close search results icon

Goldman Sachs: Έρχονται 4.000 απολύσεις – «Τσουνάμι» περικοπών στις διεθνείς επενδυτικές τράπεζες

Η Goldman ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι μειώνει τις φιλοδοξίες της για την Marcus, τη ζημιογόνο μονάδα χρηματοδοτικών προϊόντων.

Η Goldman Sachs Group Inc (GS.N) σχεδιάζει να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενούς της για να «αντεπεξέλθει σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον», αναφέρει το Reuters. Οι απολύσεις είναι το τελευταίο σημάδι ότι οι περικοπές επιταχύνονται σε ολόκληρη τη Wall Street.

Η Semafor επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε ότι ο όμιλος θα απολύσει έως και 4.000 άτομα, καθώς η τράπεζα αγωνίζεται να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας.

Η Goldman Sachs είχε 49.100 υπαλλήλους στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, εχοντας κάνει σημαντικό αριθμό προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο αριθμός των εργαζομένων θα παραμείνει πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, δήλωσε η πηγή του Reuters. Το προσωπικό της εταιρείας ανερχόταν σε 38.300 άτομα στο τέλος του 2019.

Αναζητούνται οι υπάλληλοι με τις χειρότερες επιδόσεις

Πολλές απολύσεις θα προέλθουν από τον τομέα εξυπηρέτησης πελατών. Σύμφωνα με την Semafor, οι περικοπές αφορούν έως και του 8% του συνολικού προσωπικού του επενδυτικού οίκου. Στους υπεύθυνους τμημάτων έχει ζητηθεί να εντοπίσουν τους υπάλληλους με τις χειρότερες επιδόσεις,

Η Goldman ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι μειώνει τις φιλοδοξίες της για την Marcus, τη ζημιογόνο μονάδα χρηματοδοτικών προϊόντων.

Επίσης, σχεδιάζει να σταματήσει να χορηγεί μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια, δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πηγή με γνώση της κατάστασης, ένα ακόμη σημάδι ότι η τράπεζα αποσύρεται από την καταναλωτική δραστηριότητα.

Τα τελευταία σχέδια περικοπής θέσεων εργασίας έρχονται μετά τις απολύσεις περίπου 500 υπαλλήλων.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει.

Στον…ίδιο δρόμο

Οι παγκόσμιες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley (MS.N) και της Citigroup Inc (C.N), έχουν μειώσει το εργατικό δυναμικό τους τους τελευταίους μήνες, καθώς η άνοδος των συμφωνιών στη Wall Street έχει εκλείψει λόγω των υψηλών επιτοκίων και της αύξησης του πληθωρισμού.

Οι επενδυτικές τράπεζες έζησαν ένα εκπληκτικό 2021, αλλά σημείωσαν λιγότερες συναλλαγές φέτος, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν. Οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας προκάλεσαν επίσης μεταβλητότητα στην αγορά και επιβάρυναν τη δραστηριότητα των επενδυτικών τραπεζών.

πηγή: naftemporiki.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ