close search results icon

Γρηγόρης Στάμκος...στάζει "μέλι" για τον Φουντουκίδη

Γρηγόρης Στάμκος...στάζει "μέλι" για τον Φουντουκίδη

Σε κλίμα Ενότητας και συνεργασίας ο Γρηγόρης Στάμκος στάζει στην κυριολεξία μέλι για τον Στάθη Φουντουκίδη,  αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις άριστες σχέσεις των δύο αντρών. 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Πέλλας δήλωσε 

Από τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων. 


Ο Δήμος Πέλλας κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα προς το μέλλον του, υποδέχεται τον επόμενο Δήμαρχο και τον ορκίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου μας και των συμπολιτών μας. Τον καλωσορίζω κι εγώ προσωπικά και του εύχομαι Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία στο έργο και την άσκηση των καθηκόντων του. 

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε δεκατρία χρόνια πριν με την ανάληψη του καθήκοντος της οργάνωσης αυτού του μεγάλου δήμου. Προς τιμήν ολόκληρης της κοινωνίας μας και κυρίως των ανθρώπων που ανέλαβαν την ευθύνη, κάθε χρόνος που πέρασε από τότε βρήκε το Δήμο να λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες στις αποφάσεις, με ισονομία στις σχέσεις του με τους πολίτες, με διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση και με κοινωνική ευαισθησία στις δράσεις και τα έργα που επέβαλαν οι ανάγκες και επέτρεψαν οι δυνάμεις μας. 

Στη θητεία μου η έμφαση έπρεπε και πράγματι δόθηκε στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. Τα θεμέλια μπήκαν και η επόμενη δημοτική αρχή έχει πλέον στέρεες βάσεις για να προχωρήσει στο ωφέλιμο έργο της. 

Καθώς παραδίδω την σκυτάλη στον αξιότιμο κύριο Στάθη Φουντουκίδη, διακατέχομαι από τη συναίσθηση της ευθύνης που επωμίστηκα και που εκείνος σήμερα αναλαμβάνει.  

Τον συγχαίρω για την εμπιστοσύνη των δημοτών που διεκδίκησε και κέρδισε, για την δεδηλωμένη πρόθεση του να συμβάλει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας με όλα τα μέσα που θα έχει στη διάθεσή του.  

Τον προτρέπω να υπερασπιστεί τα κεκτημένα μας και κυρίως τη συνοχή αυτής της κοινωνίας. Θα συναντήσει αντιρρήσεις και διαφωνίες, θα χρειαστεί να ζυγίσει και να επιλέξει μεταξύ προτάσεων και αιτημάτων, θα χρειαστεί να συμβιβάσει και να συνθέσει. Πάνω από όλα όμως θα χρειαστεί να μας κρατήσει ενωμένους και δυνατούς. 

Δεν έχει κανείς μας το ανάστημα του Μεγαλέξανδρου, ως απευθείας απόγονοι του όμως έχουμε τις παρακαταθήκες του και η πιο σπουδαία από αυτές, πιο σπουδαία ακόμα και από τον ηρωισμό του, είναι η πίστη του στην ενότητα των Ελλήνων που τότε αλληλοσπαράσσονταν με τις πόλεις-κράτη τους. 

Και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη χώρα μας ολόκληρη και στον μεγάλο, ενιαίο, ευρωπαϊκό χώρο, στην ίδια τη δυτική κοινωνία των αξιών και της ελευθερίας, αυτό είναι και σήμερα το διαρκές ζητούμενο: η ενότητα. Στις κάθε λογής απειλές αυτή είναι το όπλο μας! 

Αξιότιμε Δήμαρχε Στάθη Φουντουκίδη, 

Είσαι πλέον ο θεματοφύλακας αυτής της ενότητας. 

Συγχαρητήρια και Καλή Επιτυχία στο έργο σου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ