close search results icon

Γυμνάσιο Σκύδρας: δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Γυμνάσιο Σκύδρας: δράση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι ο αφιερωμένος μήνας στην πρόληψη του καρκίνου του Μαστού.

Αυτές τις ημέρες το Γυμνάσιο Σκύδρας πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε πρόταση συνεργασίας στον Δήμο Σκύδρας και στον δραστήριο Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων. Αφορούσε στην πραγματοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και συνεργασία όλων άκρως εποικοδομητική.

Η ανακοίνωση του σχολείου:

Στο πλαίσιο της εκστρατείας μας, μαθητές και μαθήτριες συνοδεία της εκπαιδευτικού μας κας Ευαγγελίδου Πετρούλας επισκέφθηκαν τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς, την Κεντρική Αγορά της Σκύδρας, καθώς και το Δημαρχείο της πόλης και τη Δήμαρχο. Ενημέρωσαν τους πολίτες με επίδοση φυλλαδίων σχετικά με τον τρόπο αυτοεξέτασης του μαστού και με προσφορά ροζ κορδέλα σήμα της πρόληψης. Επίσης τα συγκεκριμένα φυλλάδια έφτασαν στο σπίτι κάθε μαθητή μας προς ενημέρωση της οικογένειάς του.

Στη διάρκεια της δράσης μας αναρτήθηκαν ειδικές προπαγανδιστικές αφίσες στην Πλατεία Δημαρχείου και λειτούργησε ενημερωτικό περίπτερο.

Η συγκεκριμένη βιωματική δράση μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρέπει να «κοιτάμε» τους φόβους μας κατάματα, ώστε να τους αντιμετωπίζουμε. Πόσο μάλλον όταν αυτοί αφορούν στην υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ