close search results icon

Γυμνάσιο Σκύδρας: "Δράση για τους φίλους μας τα ζώα"

Γυμνάσιο Σκύδρας: "Δράση για τους φίλους μας τα ζώα"

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1 και Α4 του Γυμνασίου Σκύδρας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κυριακή Θεοδοσιάδου ανέλαβαν να υλοποιήσουν μια δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών και των συμμαθήτριων τους για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στον Δήμο μας.

Συνεργάστηκαν δημιουργώντας αφίσες με κοινωνικά μηνύματα υπέρ της προστασίας των ζώων, της αξίας της υιοθεσίας και της μέγιστης ανάγκης στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων.

Εργάστηκαν φέρνοντας τα... μηνύματα αγάπης των τετράποδων φίλων τους που αναδεικνύουν την πληρότητα που αισθάνονται τα ζώα όταν ζουν σε ένα σπίτι με μια δική τους οικογένεια.

Αποκορύφωμα της προσπάθειάς τους ήταν το "ταμείο αγάπης" που έστησαν στο σχολικό χώρο, κίνηση που κατέληξε στην αγορά τροφής για την ενίσχυση του φιλοζωικού συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ της Σκύδρας.

Η Δ/νση του Γυμνασίου σημειώνει: "Ευχόμαστε και ελπίζουμε να βάλαμε το λιθαράκι μας στη συνειδητοποίηση ότι τα αδέσποτα ζώα αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλες και όλους.

Ευχαριστούμε την εθελόντρια του συλλόγου Αρχοντούλα Καρασαββίδου, που παρέλαβε εκ μέρους του το δώρο των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας.Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του δύναμη για το δύσκολο αλλά εξαιρετικά σημαντικό έργο που προσφέρουν στην περιοχή μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό και στα παιδιά μας που με περίσσιο ενθουσιασμό και εξαιρετική διάθεση έφεραν εις πέρας τη δράση του σχολείου μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ