close search results icon

Γυμνάσιο Σκύδρας: «Μετρώ» την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μου

Γυμνάσιο Σκύδρας: «Μετρώ»  την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μου

Πέρασε η 3η Δεκεμβρίου, Ημέρα που ήταν αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία. Δυστυχώς δεν πέρασε με αυτήν και η προκατάληψη με την οποία αυτά αντιμετωπίζονται.

Εμείς, η Σχολική Κοινότητα του Γυμνασίου Σκύδρας δεσμευτήκαμε να «μετράμε» την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μου κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μέσα από τα «έργα και ημέρες μας» απέναντι στα ΑΜΕΑ. Είμαστε αλληλέγγυοι. Ταυτόχρονα είμαστε πεπεισμένοι για τη μεγάλη συμβολή τους στη λειτουργία της κοινωνίας μας. Στα προαναφερόμενα μας οδήγησαν και οι σκέψεις που μοιράστηκε μαζί μας ο κος Αναστάσιος Τσίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΣΥΜΒΑΔΙ ΖΩ. Τα μοιραζόμαστε μαζί σας:

«Το άτομο με αναπηρία δεν είναι ένας άγνωστος άνθρωπος, αλλά ο συνάνθρωπος μας, που χρειάζεται τη βοήθεια μας, αλλά πολύ περισσότερο τον σεβασμό μας.

Όλοι στη ζωή μας, έχουμε συναντήσει ή θα συναντήσουμε κάποια στιγμή κάποιο πρόβλημα, κάποια δυσκολία, άλλοτε μικρότερη και άλλοτε μεγαλύτερη.

Όλοι μας θέλουμε να βιώνουμε την αποδοχή των συμμαθητών μας, των δασκάλων μας, των γονέων μας, της κοινωνίας μας και πόσο στενοχωριόμαστε, όταν κάποιος μας μειώνει ή μας προσβάλλει ή αποφεύγει την συναναστροφή μας.

Ας σκεφτούμε τώρα τι θα μπορούσε να νιώθει ένα άτομο με ένα κινητικό πρόβλημα, που του στερεί την ευκαιρία να περπατήσει, να τρέξει, να κινηθεί με άνεση σε χώρους που όλοι εμείς καταφέρνουμε να φτάσουμε χωρίς κόπο και σκέψη.

Και σαν να μη φτάνει ο καθημερινός αγώνας, που δίνει σε μια σκληρή πραγματικότητα με απροσπέλαστα κτίρια και δρόμους, έχει να αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό από τις παρέες των συνομηλίκων του.

Βέβαια, θέλω να πιστεύω, ότι ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρίες ξεκινά από την έλλειψη ενημέρωσης μας. Η αναπηρία μας αφορά όλους!».

Υπογραφή

Τα ΑΜΕΑ* του Γυμνασίου Σκύδρας

*Άτομα ΜΕ Αγάπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ