close search results icon

"Γυναίκα...εσύ" Η εκδήλωση του Δ. Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

"Γυναίκα...εσύ" Η εκδήλωση του Δ. Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στα Γιαννιτσά. 

Στην εκδήλωση μίλησαν τρεις γυναίκες με πολλές ιδιότητες. Μητέρες, εργαζόμενες αλλά πάνω απ όλα γυναίκες. Αλλά και ένας πατέρας, νέας γενιάς ο οποίος μίλησε για την καθημερινότητα του μεγαλώνοντας δύο αγόρια και πως πρέπει, ισως, να είναι τα πράματα από εδώ και πέρα.

Δυστυχώς, οι αριθμοί που θα παρουσιαστούν από την Υπαστυνόμο Β' κ. Παυλίδου, για την ενδοοικογενειακή βία στον νόμο Πέλλας δεν είναι καθόλου καλοί. Οι καταστάσεις που ακούει καθημερινά μια Ψυχολόγος όπως η κ. Νανούδη, από εφήβους δεν είναι τόσο ευχάριστες. Όμως, υπάρχουν και άντρες, όπως ο κ. Τσαμαρδος, που δίνουν κάποιες ελπίδες, ότι η νέα γενιά ανδρών, τουλάχιστον, θα είναι διαφορετικοί, θα υπάρχει σεβασμός και ισάξια αντιμετώπιση των δύο φύλων. 

20240308205101-mg-7076.JPG
20240308205751-img-7082.JPG

Ο δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό ανέφερε πως "... σίγουρα έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε για την πλήρη εξίσωση, όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά, των δικαιωμάτων των γυναικών." 

Στην συνέχεια, η Παυλίδου Ευτυχία,  Υπαστυνόμος Β και Προϊσταμένη Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομίας Δήμου Πέλλας, παρουσίασε την κατάσταση στον νόμο Πέλλας και μέχρι που φτάνει η αστυνομική προστασία για όλα αυτά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. 

Στην συνέχεια θα δουμε τα περιστατικά μέσα απο την εμπειρία της ψυχολόγου Άννα Νανούδη, η οποία καθημερινά έρχεται σε επαφή με εφήβους και ακούγοντας τους προβληματισμούς τους αλλά και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν. 

 Η Μερεμητσάκη Ευφροσύνη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού στον Δήμο Πέλλας. Μια γυναίκα πρώτης γραμμής, σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, και νέα πολιτικός μας αναφέρει πως συνδυάζονται όλα αυτά.

Τέλος, ακούστηκε η γνώμη ενός άνδρα, πατέρα δύο αγοριών,  για τις γυναίκες. Ο Νίκος Τσαμαρδός, μίλησε για την εικόνα που δίνει στην νέα γενιά αντρών, που θα σέβεται και θα αγαπά την σύντροφο του, και ίσως αλλάξει κάτι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ