close search results icon

Η αγορά των crypto προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ

Ράλι για Bitcoin και Ether, πώς κινείται το Luna

Η αγορά των crypto προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, τα οποία προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της κατάρρευσης και να ανακτήσουν ένα μέρος των μεγάλων απωλειών. Η αξία του Bitcoin, ενδεικτικά, αυξάνεται κατά 6% και επιστρέφει άνω των 30.000 δολαρίων, ενώ το ορόσημο των 2.000 δολαρίων ανακαταλαμβάνει και το Ethereum, το οποίο κερδίζει 6,5%.

Χθες, η αγορά των crypto δέχθηκε ένα άνευ προηγουμένου «χτύπημα», χάνοντας τουλάχιστον 200 δισ. δολάρια σε όρους χρηματιστηριακής αξίας. Το Bitcoin δε, υποχώρησε ακόμη και κάτω των 26.000 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από 16 μήνες. Το Ether, Νο.2 κρυπτονόμισμα βάση κεφαλαιοποίησης, έφθασε έως και τα 1.704 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021.

The coin fell below $30,000 this week

Η σημερινή άνοδος, σε κάθε περίπτωση, συνδέεται άρρηκτα με το βελτιωμένο κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχές, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ τα προ-συμβόλαια του S&P 500 στη Wall Street κερδίζουν 250 μονάδες.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τις προοπτικές των crpyto παραμένουν διάχυτες, ιδίως μετά την κατάρρευση των stablecoins, δηλαδή των κρυπτονομισμάτων τα οποία είναι «δεμένα» με το δολάριο στην ισοτιμία του 1 προς 1. Το Luna, «αδερφό» κρυπτονόμισμα του αμφιλεγόμενου αλγοριθμικού stablecoin TerraUSD, έχει εξαϋλωθεί πλήρως, κατρακυλώντας σχεδόν στο… 0 δολάριο.

Πηγή: coinbase

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ