close search results icon

Η διαχείριση των αποβλήτων και οι ευκαιρίες που δημιουργεί

Ο κ. Γραφάκος τόνισε πως ήδη έχουν δημοπρατηθεί 30 μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, ήδη λειτουργούν οκτώ μονάδες και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται 15.

Η διαχείριση των αποβλήτων και η δημιουργική επαναχρησιμοποίησή τους βρέθηκε στο επίκεντρο του 11ου Regional Growth Conference, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η ανάγκη η διαχείριση των αποβλήτων να βρεθεί στο επίκεντρο της κυκλικής οικονομίας. Τονίστηκε πως ο οδικός χάρτης υπάρχει με 71 δράσεις για το χρονικό διάστημα 2021 – 2025. Μείζον ζήτημα είναι όχι μόνο η διαχείρισή τους μέσω της ανακύκλωσης αλλά και η επαναχρησιμοποίησή τους.

Τέλος, ο κ. Γραφάκος τόνισε πως ήδη έχουν δημοπρατηθεί 30 μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, ήδη λειτουργούν οκτώ μονάδες και αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται 15.

Στη συζήτηση συμμετείχαν Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Πρόεδρος, Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας), ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης (Διευθυντής Επενδύσεων και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), ο Γιώργος Κρεμλής (σύμβουλος της κυβέρνησης για την κυκλική οικονομία και στερεά απόβλητα) ο Διονύσης Γεωργόπουλος (Πρόεδρος & CEO ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ), Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου (βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Ηλεία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ