close search results icon

Η δημοσκόπηση που έστειλε αδιάβαστους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: Πίσω μόνο από την ΝΔ ο Κουτσούμπας…

Αυτό κι αν είναι έκπληξη.

Τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα το τελευταίο (μεγάλο) διάστημα: όπως αποδείχτηκε και στις πρόσφατες «διπλές» εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται έναν… αιώνα μπροστά, με τους υπόλοιπους να είναι πολύ πίσω της.

Ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ, στη μετά-Τσίπρα εποχή, έχει απολέσει σημαντικό κομμάτι της δυναμικής του και μέχρι πρότινος έδινε «μάχη» να κρατηθεί μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο παρουσιάζει μία άνοδο μεν, όχι αρκετή δε για να γίνει «απειλητικό» προς το κυβερνών κόμμα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, ουδείς υπολόγιζε το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα: το κομμουνιστικό κόμμα έχει αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις του εκμεταλλευόμενο, φυσικά, την κάθετη πτώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το γεγονός πως η Νέα Αριστερά… αγνοείται, «γράφοντας» σταθερά πια ποσοστά στα πέριξ (η και πάνω) του 10%.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό;

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ βλέπει την πλάτη μόνο του Κυριάκου Μητσοτάκη! Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της χρονιάς, αυτήν της Palmos Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο, ο πρωθυπουργός προηγείται με το 38% των ερωτηθέντων να έχει θετική γνώμη γι΄αυτόν, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα ν’ ακολουθεί με 24%. Τρίτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20%, ενώ πολύ πίσω, μόλις με 10%, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όσο για την πρόθεση ψήφου;

Στην εκτίμηση η Ν.Δ. συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ενισχυμένο ΚΚΕ στο 10,3%. Η Ελληνική Λύση 5,9%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, η Νίκη 3,1%, το ΜεΡΑ25 2,8% ενώ η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να πείθει στα πρώτα της βήματα λαμβάνοντας 2,2%.

Πάρα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα, αν μη τι άλλο…

πηγή : instantews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ