close search results icon

Η Φινλανδία κλείνει πλήρως τα σύνορά της με τη Ρωσία λόγω μετανάστευσης

Το Ελσίνκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι οδηγεί τους μετανάστες στα σύνορα της Φινλανδίας.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας σχεδιάζει να κλείσει και τα εναπομείναντα ανοιχτά οδικά περάσματα με τη Ρωσία, καθώς κατηγορεί τη Μόσχα ότι υπονομεύει την εθνική ασφάλεια της Φινλανδίας μέσω της μετανάστευσης.

Την ανακοίνωση, που οξύνει περαιτέρω τις κακές σχέσεις των δύο χωρών, που επιδεινώθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, έκανε ο Φινλανδός πρωθυπουργός Πέτρι Όρπο.

Μέσα στον Νοέμβριο, η Φινλανδία έκλεισε επτά από τα οκτώ σημεία ελέγχου της κατά μήκος των μακρών συνόρων της με τη Ρωσία, μετά την αύξηση των αφίξεων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το Ελσίνκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι οδηγεί τους μετανάστες στα σύνορα της Φινλανδίας.

screenshot-16-ayQaC.png

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει ολόκληρο το ανατολικό σύνορο», υποστηρίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «εξαιρετική» κατάσταση. «Δεν δεχόμαστε καμία προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής μας ασφάλειας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις φινλανδικές αρχές, περίπου 900 μετανάστες πέρασαν τα σύνορα από τη Ρωσία αυτόν τον μήνα, πολύ περισσότεροι από το κανονικό. Το Ελσίνκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μεταναστευτική κρίση στη Φινλανδία μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ φέτος.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Μάρι Ράντανεν, η τελευταία συνοριακή διάβαση για την κυκλοφορία οχημάτων που παραμένει ανοιχτή, η Raja-Jooseppi στο βόρειο τμήμα της Αρκτικής της Φινλανδίας, θα κλείσει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Επίσης, είπε, η σιδηροδρομική διάβαση μεταξύ των δύο χωρών παραμένει ανοιχτή αλλά μόνο για εμπορευματική κίνηση.

πηγή: efsyn.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ