close search results icon

Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει τους στόχους του 2030 για το κλίμα

Η πενταμελής επιτροπή είπε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δύο φορές πιο πολύ από τον ετήσιο μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας.

Η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει τους στόχους για το κλίμα προειδοποίησε σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων που διορίστηκε από την κυβέρνηση που στοχεύει σε μερίδιο 65% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 203.

Η πενταμελής επιτροπή είπε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δύο φορές πιο πολύ από τον ετήσιο μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας. Σε ορισμένους τομείς, όπως η βιομηχανία και οι μεταφορές, η μείωση θα πρέπει να είναι 10 φορές υψηλότερες ή περισσότερες, ανέφεραν οι ειδικοί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε ότι οι προσπάθειες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση ακυρώνονται από την υψηλότερη κατανάλωση. Τα ευρήματα της επιτροπής αποτελούν πλήγμα για τα πράσινα «διαπιστευτήρια» της Γερμανίας ενόψει των φετινών συνομιλιών του ΟΗΕ για το κλίμα στην Αίγυπτο, που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Άλλωστε, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για επανενεργοποίηση παλαιών σταθμών παραγωγής ενέργειας με πετρέλαιο και άνθρακα, εισαγωγή περισσότερου υγροποιημένου φυσικού αερίου και εξόρυξη περισσότερου άνθρακα από τα ορυχεία της, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για προσωρινά προσωρινά. Μάλιστα, χθες η χώρα υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για να αγοράσει περισσότερο φυσικό αέριο από την Αίγυπτο.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ